HomePolitica

Foşti militari şi veterani de război au vizitat grupul de firme TCE 3 Brazi

La iniţiativa preşedintelui UNPR Neamţ, Culiţă Tărâţă, peste 150 de foşti militari şi veterani de război au făcut, miercuri, o vizită la grupul de firme TCE 3 Brazi.

unpr 2Miercuri, 2 iulie, organizaţia Neamţ a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) a organizat un eveniment la Grupul de firme TCE 3 Brazi, la iniţiativa preşedintelui UNPR Neamţ, Culiţă Tărâţă, preşedinte onorific a Holdingului TCE 3 Brazi.

Printre participanţi s-au numărat 60 de membri ai Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Ministerul Apărării Naţionale (MAN), filiala Neamţ, 50 de membri ai Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în rezervă şi în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), filiala Neamţ, reprezentanţi ai Asociaţiei Judeţene Cultul Eroilor, 25 de persoane din cadrul Asociaţiei Cadrelor Militare în rezervă şi în Retragere din Serviciul Român de Informaţii şi 15 membri ai Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.

Prima acţiune din cadrul acestui eveniment a fost vizitarea Boviselect SRL – Centrul de creştere a taurinelor de carne de rasă curată. Acolo, au fost prezentate participanţilor câteva exemplare de tauri. Radu Bălău, membru al conducerii TCE 3 Brazi, a prezentat date despre acest centru, precizând că este primul centru performant de profil cu capital integral românesc.

Următoarea oprire a fost la ferma Zăneşti. Acolo, într-o locaţie special amenajată, s-a desfăşurat protocolul de primire a invitaţilor şi au fost prezentate centrele de profit din cadrul grupului de firme TCE 3 Brazi.

Începând de la 13.30, s-au vizitat sole aparţinând Grupului de Firme TCE – rapiţă, grâu, orz, floarea soarelui, cartof şi sfeclă de zahăr. Au fost prezentate loturi demonstrative înfiinţate în colaborare cu firmele DuPont România şi Bayer Crop Science.

unpr 3De la ora 14.30, s-a vizitat Expoziţia de taurine – Holstein negru şi Bălţata românească, după care a avut loc o masă câmpenească, unde Radu Bălău a prezentat istoricul firmei TCE şi a vorbit despre necesitatea plantării perdelelor de salcâm.

Preşedintele UNPR Neamţ, Culiţă Tărâţă, nu a putut participa la acest eveniment, fiind plecat la Bucureşti, însă Constantin Iacoban, preşedintele executiv al UNPR Neamţ, a fost cel care discutat cu invitaţii, mulţumindu-le pentru prezenţă şi precizând care a fost scopul vizitei lor din acea zi.

„Vă urez un sincer bine aţi venit! Domnul preşedinte al UNPR Neamţ, Culiţă Tărâţă, vă cere scuze că nu poate fi astăzi prezent alături de noi, cu toate că şi-ar fi dorit foarte mult acest lucru. Dânsul se află la Bucureşti, la Guvern, într-o discuţie privind Alianţa. Întâlnirea noastră de astăzi face parte din cadrul unui simpozion pe teme de agricultură, şi a început ieri, cu dezbaterile specialiştilor. Aici este o întrunire a UNPR, din amabilitatea preşedintelui său, care este şi preşedinte onorific al firmei TCE 3 Brazi. Este o bucurie să vă avem astăzi între noi pe dumneavoastră, care aţi ajutat câteodată cu arma în mână, alteori cu fapta, şi v-aţi făcut datoria pentru patrie. Astăzi, aveţi ocazia să observaţi cum şi oamenii din această firmă au muncit pământul şi, la rândul lor, performanţa pe care au obţinut-o aici, la ferma TCE, este un alt mod de a arăta că le pasă de pământul patriei. Partidul nostru, UNPR, este un partid creat în interes naţional, cu scopul de a înlătura partidele meschine sau şovine, îndepărtate de interesul naţional, care au balansat guvernarea României. Dumneavoastră înţelegeţi foarte bine menirea noastră, ca oameni care aţi luptat pentru interesul naţional”, a transmis Constantin Iacoban, preşedinte executiv UNPR al Neamţ.

unpr 4„Mulţumesc colegilor de la Ministerul Apărării pentru că m-au invitat în această excursie de o zi, în care am avut ce vedea. Am rămas extraordinar de bine impresionat de ceea ce am văzut aici, la ferma Zăneşti de la TCE 3 Brazi. Aici, pe timpuri, făceam agricultură cu copiii şi cu Armata. Acum, se vede atât de bine rodul muncii oamenilor de aici! Sunt oameni deosebiţi, sunt oameni extraordinari!”, a spus Gheorghe Amaicei, preşedintele Asociaţiei Învăţătorilor Neamţ.

Leonte Roman, preşedintele Filialei Neamţ a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în rezervă şi în Retragere din MAI, a ţinut să îşi exprime admiraţia faţă de a văzut la fermă şi pe terenurile firmei TCE. „În primul rând, pot să spun că am găsit aici o mână de gospodari. Sunt în aceste locuri din 1960 şi pot să fac o comparaţie cu datele din agricultura de atunci şi de acum. Se spune că într-o revoluţie se distruge vechiul şi se aduce noul. Însă greşeala este că unii au distrus şi cele bune din sistemul vechi. Domnul Culiţă Tărâţă n-a făcut asta, şi grupul său de firme a preluat ceea ce a fost bun. Vreţi o comparaţie? Mergeţi de la Piatra Neamţ cu trenul şi veţi vedea pământ pârloagă sau cu recolte slabe. Domnule, este fantastic aici, că n-am văzut o buruiană! Și ce recolte! Ce oameni legaţi de pământ! Și vreau să vă mai spun ceva, legat de aceşti salcâmi de pe margine. De perdele de protecţie. Domnule, păi astea fuseseră făcute odată de Ceauşescu, le-au distrus, şi uite ce s-a întâmplat: inundaţii, înzăpeziri. Domnul Culiţă Tărâţă – l-am auzit vorbind la televizor – a făcut aceste perdele de protecţie, păi este un lucru foarte bun! Spun pentru toată lumea, ele sunt necesare în toată ţara!”, a afirmat Leonte Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 0