Articol publicat în data de: mar, 16 Aug 201665 de biserici din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului şi-au serbat hramul pe 15 august

 

În Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, 65 de biserici şi-au serbat hramul luni, 15 august, cinstind-o pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. De altfel, prin numărul mare de locaşuri de cult care au ca patron spiritual Adormirea Maicii Domnului, se dovedeşte încă o dată faptul că ziua de 15 august este una dintre cele mai importante din calendar pentru străvechea eparhie moldavă. În multe biserici, în ajunul serbării se oficiază slujba Prohodului Maicii Domnului.

IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a participat la slujba Prohodului Maicii Domnului la biserica „Precista Mare” din Roman, alături de părintele Clement Haralam, mare eclesiarh al Catedralei Patriarhale din Bucureşti. După procesiunea din jurul bisericii, ierarhul a rostit un cuvânt de învăţătură. „Am dorit să participăm la sărbătoarea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu în acest sfânt locaş romaşcan şi bucuria a fost mare pentru că am simţit dragostea şi efervescenţa trăirilor duhovniceşti ale frăţiilor voastre. Maica Domnului v-a chemat, ca oarecând pe sfinţii Apostoli, ca să faceţi amintire de evenimentul trăit atunci. Astăzi ne-am făcut părtaşi, din nou, dimensiunii sacre a sărbătorii”, a declarat, printre altele, ÎPS Ioachim, care i-a îndemnat pe credincioşi să participe la pelerinajele prin care ne manifestăm credinţa şi evlavia faţă de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

Totodată, ierarhul i-a felicitat pe preoţii slujitori ai bisericii „Precista”, preot paroh Dan Antoci şi preotul coslujitor Gabriel Buzdugan, pentru buna organizare a acestui eveniment, apreciindu-i, totodată şi pe romaşcanii implicaţi în viaţa acestei comunităţi.

ips ioachim hram adormirea maicii domnului

 

 

 

Lasă un comentariu

XHTML: Html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>