Home

SCM Petrotub Roman vrea deplasare cu folos la Miroslava

Știinţa şi SCM se vor întâlni sâmbătă, în penultima etapă a returului, de la ora 17 .

Cel mai tare meci din etapa a 21-a a campionatului de fotbal al Ligii a treia, seria A, va fi cel dintre Știinţa Miroslava şi SCM Petrotub Roman, ocupantele locurilor întâi, respectiv al treilea, cu două runde înainte de încheierea returului. Partida va avea loc sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 17. În tur, tot jocul etapei, disputat în 25 octombrie, SCM Petrotub Roman, echipă pregătită şi atunci de antrenorii Valentin Avădanei şi Iosif Susanu, a învins cu scorul de 1-0 (1-0). A fost o victorie obţinută greu de fotbaliştii formaţiei gazdă, după multă alergătură. SCM Petrotub a jucat pragmatic, la rezultat, scopul propus fiind atins. Unicul gol al partidei a fost marcat de Cosmin Țapu, în minutul 17. Aflat la circa 35 de metri de poarta adversă, în fază incipientă de construcţie a atacului, Țapu a lăsat de înţeles că va pasa ori va trimite mingea în careu, la bătaie. Soluţia aleasă de el a fost una cât se poate de bună. A şutat fără să stea pe gânduri, la colţul lung, imparabil.

„Va fi un meci între două echipe calificate în play-off. Nu ne-au interesat punctele puse în joc la meciul trecut, cu Ceahlăul II, care nu ne-ar fi ajutat cu nimic. Ne interesează să luăm cel puţin un punct în meciul de la Miroslava. Dacă în ultimele două etape vom obţine patru puncte, vom încheia returul pe locul I, pe baza rezultatelor înregistrate între primele şase clasate. Ne-ar da speranţe mari, în acest caz, în perspectiva jocurilor din ultima fază a întrecerii”, a spus Iosif Susanu.

Altfel, Alexandru este accidentat şi nu va juca, iar Dornescu este incert pentru jocul de la Miroslava. SCM Petrotub va efectua vineri un ultim antrenament înainte de meci, va intra apoi în cantonament, iar sâmbătă, după prânz, va pleca spre Miroslava.

Celelalte partide ale etapei cu numărul 21: FCM Dorohoi – Bucovina Rădăuţi, FCM Moineşti – Sporting Suceava, Kosarom Paşcani – Aerostar Bacău, vineri, respectiv Bucovina Pojorâta – Cetatea Tîrgu Neamţ, sâmbătă, toate de la ora 17. Ceahlăul II Piatra Neamţ va sta.

Până la finalul returului, SCM Petrotub Roman mai are de jucat cu Kosarom Paşcani, acasă, în 11 aprilie. Echipa din Miroslava încheie returul cu meciul de acasă de sâmbătă, 5 aprilie. Importante vor fi rezultatele directe înregistrate, pe parcursul campionatului, între echipele calificate în play-off, adică primele şase clasate din fiecare serie la finalul returului. Pe baza rezultatelor dintre acestea se va alcătui clasamentul înainte de începerea fazei play-off.

Clasament

1 Miroslava 19 11 2 6 28-17 35
2 Paşcani 18 9 5 4 36-18 32
3 Roman 18 9 4 5 28-19 31
4 Dorohoi 18 8 6 4 33-23 30
5 Tg. Neamţ 18 8 5 5 24-20 29
6 Pojorâta 18 8 4 6 26-26 28
7 Moineşti 18 8 1 9 30-31 25
8 Ceahlăul II 19 7 4 8 27-30 25
9 Suceava 18 4 4 10 20-41 16
10 Aerostar 18 4 2 12 13-23 14
11 Rădăuţi 18 3 5 10 15-31 14

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • victor 10 ani ago

    VICTORIE IMPORTANTA A CSM PETROTUB ROMAN IN DEPLASARE
    Ieri achipa noastra a invins in deplasare pe Stiinta Miroslava cu 2-1
    Meciul desfasurat pe terenul de la Uricani a demonstrat maturitatea echipei romascane fata de toate celelalte competitoare ale seriei A din Liga 3. Jucand pragmatic si mai exact a reusit sa-si adjudece cele trei puncte puse in joc. Meciul a debutat cu un fulminant asalt la poarta echipei romascane, finalizat cu un gol chiar din primele faze ale partidei. Acest gol rapid a fost fatal pentru psihologia jucatorilor de la Stiinta care se si vedeau invingatori detasati ai acestei partide. Au urmat momente in care jucatorii echipei gazda au incercat cateva artificii tehnice cu scop de enervare a adversarilor, lucru care chiar s-a intamplat, un jucator romascan fiind eliminat de catre arbitru, pe motiv de joc periculos. Aceasta eliminare a avut ca efect trezirea la realitate a jucatorilor romascani. Dupa pauza SCM Petrotub Roman a fost parca alta echipa. A inceput un joc hotarat, exact cu multa determinarea din partea jucatorilor romascani. Se observa, pe masura ce trecea timpul ca romascanii sunt mai buni, mai pragmatici, nu se simtea faptul ca joaca cu un jucator mai putin. In aparare au reusit sa inchida toate culoarele de patrundere catre poarta aparata cu exactitate de portarul romascan, care s-a remarcat in doua ocazii importante ale gazdelor, fiindca doar doua ocazii au avut in a doua repriza. Echipa oaspete a reusit sa echilibreze jocul iar pe contra atac au punctat de doua ori, spre disperarea gazdelor care treptat pierdeau din maini jocul. A fost cel mai bun joc al jucatorilor romascani in deplasare, avand in vedere si faptul ca evolua in fata liderului seriei. Daca aceasta evolutie buna, pracgmatica va avea loc si etapa viitoare cu Kosarom, vom avea bucuria ca CSM sa termine pe primul loc. Este un moment bun al echipei, care acum dovedeste ca prim mobilizare generala si ambitie poate promova in Liga a II-a. Rezultate de pana acum o recomanda in play-off pentru castigarea serie A. Echipa a fost aplaudata la final de spectatori, care au recunoscut ca echipa romascana este mai buna.
    FELICITARI pentru victorie.
    ATENTIE ! In meciul cu Kosarom va trebui sa va mentineti calmul, cu siguranta veti castiga, dar va trebui ca din primul si pana in ultimul minut sa nu cedati initiativa de a conduce ostilitatile. Nu trebuie sa le dati nici o sansa adversarilor, trebuie sa fie pur si simplu ,,sufocati,, de atacuri permanente. Nu raspundeti provocarilor adversarilor asa cum s-a intamplat la Miroslava. Nu contestati deciziilor arbitrilor, fiindca s-ar putea sa fie si decizii care sa nu conform realitatii. Pastrati-va luciditatea si veti invinge. SUCCES !

  • lira 10 ani ago

    La Miroslava nu a mai castigat nimeni.Dar Romanul s-a mobilizat exemplar ,iar aceasta victorie cu 2-1 extrem de importanta poate conta daca batem si pe Pascani. Un meci egal sau o infrangere cu Kosarom pozitioneaza Petrotubul pe locul 4 in play-off si e pacat !Sa vedem cum se vor descurca romascanii in fata celei mai bine motivate echipe din seria 1 – Pascani.