Home

LPS Roman păstrează şanse de calificare în faza zonală

Juniorii A din Roman au învins cu 5-2 (2-1) pe cei de la Sporting Club Vaslui şi sunt la trei puncte de prima clasată. Până la finalul returului seriei A mai sunt două etape.

După victoria cu 1-0 de la Botoşani cu CSȘ din etapa intermediară, a 19-a, din 27 martie, LPS Roman a învins duminică, 30 martie, cu 5-2 (2-1) pe Sporting Vaslui, pe teren propriu. Echipa romaşcană condusă de antrenorul Gheorghe Dănilă se menţine pe locul al patrulea şi păstrează şansa, câtă a mai rămas, de a se califica în faza zonală. Lipsesc câteva puncte pierdute în meciuri anterioare. Două dintre ele, în plus, ar fi prins echipa romaşcană pe locul secund, cu două etape înainte de încheierea returului, nu neapărat suficiente pentru accederea în faza următoare. „Sper ca aceşti jucători din Roman să merite laude la încheierea returului, ceea ce înseamnă şi că vrem calificarea în faza zonală. Avem o şansă şi vrem să ne calificăm”, a spus Gheorghe Dănilă înainte de ultimele patru etape din retur.

Deocamdată, victoria din etapa a 20-a a LPS Roman o ţine pe aceasta la trei puncte în spatele noii lidere, LPS Iaşi, învingătoare cu 4-0 în runda amintită în faţa fostei lidere, Ceahlăul Piatra Neamţ.

În meciul cu Sporting Vaslui, antrenorul Gheorghe Dănilă a început meciul cu: Antofi – Lucaci, Grigorie, Juncu, Bogleş, Lăpuşneanu, Atodiresei, Chelaru, Agu, Munteanu, Rotaru. Au mai jucat: Mintenaş, Maluş şi Awad. Scorul a fost deschis de către oaspeţi după care, până la pauză, au marcat Agu şi Munteanu, cel de al doilea din penalty. Imediat pusă mingea la centrul terenului, oaspeţii au egalat. A urmat o cursă cu multă transpiraţie a echipei romaşcane pentru victorie. În ultimul sfert de oră, Agu, Rotaru şi Munteanu au înscris unul după altul. Ocazii au fost multe şi până atunci.

„Am trăit periculos. Echipa oaspete s-a prezentat foarte bine, cu ambiţie. Am înţeles de la antrenorul echipei din Vaslui că au avut şi jucători de la prima echipă. Se poate spune că am jucat destul de bine. În acelaşi timp, am ratat cu seninătate. Ei au avut două ocazii fructificate, plus un şut în bară. Noi am avut mai multe. Examenul cel mare, meciul pentru calificare, va fi miercuri, la Piatra Neamţ, cu Ceahlăul”, a afirmat Gheorghe Dănilă.

În aceeaşi etapă a 20-a, SC Bacău, fostă lideră, a terminat cu scorul 0-0 meciul de la Suceava, cu LPS.

LPS Roman va juca la Piatra Neamţ în a doua zi a lunii aprilie. Tot în etapa 21 şi în aceeaşi zi, LPS Iaşi va juca la Suceava cu LPS, iar SC Bacău va juca pe teren propriu cu Rapid Suceava, în meciuri considerate ca mai uşoare.

La terminarea returului etapei preliminare, cu opt serii a câte 12 echipe, primele două clasate în fiecare dintre cele opt serii vor accede în faza intermediară (zonală) a campionatului, urmând a fi formate patru grupe a câte patru echipe. În faza intermediară se va juca în sistem campionat, tur-retur, câte şase meciuri de fiecare echipă, în zilele 24 şi 27 aprilie, respectiv 4, 11, 15 şi 18 mai. Mai departe, primele două clasate în fiecare dintre cele patru grupe din faza intermediară, adică opt echipe, se vor califica la turneul semifinal, două grupe a câte patru echipe. Câştigătoarele grupelor din turneul semifinal vor juca pentru titlu naţional. Ocupantele locurilor secunde vor juca pentru urcarea pe treapta a treia a podiumului.

Clasamentul în partea sa superioară este: 1. LPS Iaşi – 43 puncte, 2. Ceahlăul Piatra Neamţ – 41 puncte, 3. SC Bacău – 40 puncte, 4. LPS Roman – 40 puncte.

Comentarii

WORDPRESS: 0