600 de copii au dispărut de pe lista de ”lapte și corn”

Dimensiune text

În acest an școlar sunt înscriși mai puţini elevi și preșcolari decât în anul şcolar trecut.

Populaţia şcolară scade la un an la altul, iar această realitate reiese şi dintr-o centralizare a Consiliului Judeţean Neamţ. În anul şcolar care va debuta la 16 septembrie, 53.102 de preşcolari şi elevi vor primi lapte şi corn, faţă de cei 53.700 de beneficiari ai programului guvernamental „Cornul şi laptele” din anul şcolar precedent.

Și în următoarele 176 de zile lucrătoare, produsele care sunt incluse în acest program vor fi furnizate de aceleaşi firme ca şi în anteriorii trei ani. Contractul semnat, în 2010, de Consiliul Judeţean Neamţ, cu SC Magnus Impex SRL, SC Cibibon SRL, SC Panamarom SRL, SC Complex Agroalimentar Bicaz SRL şi SC Tipotrans SRL, expiră în a doua parte a lunii iunie 2014.

În acest an, elevii nu vor primi doar lapte pasteurizat şi corn, ci vor putea degusta şi lapte bătut, sana sau chefir, Guvernul luând decizia de a diversifica meniul şcolarilor. „Cornul şi laptele” va însemna, la nivelul judeţului Neamţ, o cheltuială de 10.934.763 lei, pentru un copil cheltuindu-se, zilnic, suma de 1,17 lei, inclusiv TVA. Beneficiarii acestui program sunt copiii care frecventează grădiniţe cu program normal, elevi din ciclul primar (inclusiv clasa pregătitoare) şi ciclul gimnazial.COMENTARII

WORDPRESS: 0