600 de bolnavi cu Alzheimer în județul Neamț

600 de bolnavi cu Alzheimer în județul Neamț

 

Sâmbătă, 21 septembrie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Bolii Alzheimer. La data de 21 septembrie a fiecărui an, organizațiile de sprijin împotriva maladiei Alzheimer din întreaga lume își concentrează eforturile în vederea sensibilizării populaţiei generale cu privire la problematica demenţei de tip Alzheimer, informează DSP Neamț. Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență, care afectează funcționarea mentală. Tema campaniei din anul acesta este „Înţelegerea și conștientizarea bolii Alzheimer”.

„Campania din acest an dedicată Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Maladiei Alzheimer are ca scop informarea și conștientizarea profesioniștilor din sănătate despre problematica demenței și maladiei Alzheimer și metodele de management al pacienților, precum și a aparținătorilor și îngrijitorilor pacienților cu Alzheimer asupra posibilităților de diagnosticare, tratament și cu privire la realizarea deplină a drepturilor persoanelor diagnosticate cu această boală. Anul acesta, la data de 21 septembrie, persoanele care suferă de Alzheimer, familiile acestora, organizațiile implicate, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar, cercetătorii se reunesc în spirit de solidaritate pentru a conștientiza opinia publică în legătură cu maladia Alzheimer”, precizează reprezentanții DSP Neamț.

În judeţul Neamţ, la sfârșitul anului 2018, erau rămași în evidența cabinetelor medicilor de familie 604 bolnavi cu diagnosticul de boala Alzheimer (244 în mediul urban și 360 în mediul rural), în creștere față de anul 2017 când la sfârșitul anului erau rămași în evidență 594 de bolnavi (249 în mediul urban și 345 în mediul rural). În primul semestru al anului 2019 erau rămași în evidența cabinetelor medicilor de familie 604 bolnavi cu diagnosticul de boala Alzheimer (247 în mediul urban și 357 în mediul rural). În România sunt 300.000 de bolnavi diagnosticați cu boala Alzheimer, mult peste media europeană, la care se adaugă cei care sunt îngrijiți de familie și sunt nediagnosticați, mai arată DSP Neamț.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0