6.300 de cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. 285 de cazuri în Neamț

6.300 de cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. 285 de cazuri în Neamț

Dimensiune text

 

Până duminică, 12 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 6.300 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 852 au fost declarate vindecate și externate, a informat duminică Grupul de Comunicare Strategică (GCS) de pe lângă Guvernul României.

Conform aceleiași surse, numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, este următorul:

 

Totodată, până acum, au fost raportate cazurile a 306 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, care au decedat.

Două dintre decesele asociate infecției COVID-19 au fost anunțate sâmbătă, la două persoane din județul Neamț. În primul caz este vorba despre un bărbat de 56 de ani, din județul Neamț, care în data de 5 aprilie s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț pentru un episod de epistaxis, internat la orele 09:40, decesul survenind în scurt timp, orele 13:20 în aceeași zi. Acesta a avut numeroase perioade de spitalizare succesive, posibil contact personal medico-sanitar ulterior confirmat cu COVID-19. Proba de test pentru infecția COVID-19 a fost recoltată în aceeași zi, fiind confirmată în data de 9 aprilie. Bărbatul avea condiții medicale pre-existente: neoplasm bronhopulmonar stadiul IV cu metastaze osoase, anemie gradul IV.

În cel de-al doilea caz este vorba despre o femeie în vârstă de 27 de ani, din județul Neamț. Aceasta a fost internată în data de 16 martie, pe secția hematologie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, cu afecțiuni onco-hematologice. Proba de test pentru infecția COVID-19 a fost recoltată în data de 27 martie, fiind confirmată două zile mai târziu. În data de 4 aprilie a fost transferată în secția ATI, decesul survenind în data de 10 aprilie. Pe perioada internării în secția de hematologie a fost îngrijită de o asistentă medicală, care a fost contact cu un pacient ulterior confirmat cu COVID-19. Pacienta avea condiții medicale pre-existente: sindrom mielodisplazic, pancitopenie severă.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 310 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 204 de pacienți.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 696 de cetățeni români sunt în continuare confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 420 în Italia, 196 în Spania, 20 în Franța, 9 în Germania, 39 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia  și câte unul în Argentina, Irlanda, Luxemburg și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 44 de cetățeni români aflați în străinătate, 13 în Italia, 10 în Franța, 11 în Marea Britanie, 6 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia, au decedat. Cetățenii români confirmați cu noul coronavirus în Tunisia și Indonezia au fost declarați vindecați.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 24.193 de persoane. Alte 68.757 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 62.328 de teste.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0