6.200 de nemțeni au primit 13,7 milioane de lei, restituiri din taxa auto, la începutul lunii iunie

6.200 de nemțeni au primit 13,7 milioane de lei, restituiri din taxa auto, la începutul lunii iunie

 

 

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Neamț a informat miercuri, 5 iunie, că, din dispoziția ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a restituit în perioada 3 – 5 iunie 2019, în județul Neamț, suma de 13.783.396 de lei, către 6.280 de contribuabili români, sumă ce reprezintă taxe auto achitate de către aceștia în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 ianuarie 2017.

„Demersul Ministerului Finanțelor Publice și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală va continua până la restituirea ultimului leu datorat contribuabililor români, care au achitat taxe auto (taxe auto pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu)”, au transmis reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Neamț.

„Încă o tranșă de peste 13 milioane de lei urmează să intre în conturile nemțenilor care încă nu au încasat taxa auto. Banii au ajuns la Trezoreria Neamț în cursul zilei de luni. Suma provine din fondul de rezervă al Guvernului, constituită special pentru restituirea ultimelor diferențe aferente acestei taxe. În județul Neamț au fost înregistrate 36.956 de cereri pentru restituirea taxei auto, iar ANAF Neamț a solicitat de la Guvern 119 milioane de lei pentru onorarea lor. 86 de milioane de lei au fost deja restituiți nemțenilor până acum. Suplimentar, s-au mai înregistrat în luna mai 2.230 de cereri de restituire a taxei auto de la marii contribuabili și 5.600 de cereri de la contribuabilii mijlocii. Din februarie 2017, taxa auto nu se mai colectează. Taxa de timbru de mediu a fost introdusă pentru a combate poluarea, având în vedere emisiile de carbon ale autovehiculelor mai vechi și efectele acestor emisii asupra mediului înconjurător. Mă bucur că pentru toți cei aproximativ 37.000 de nemțeni se face dreptate și că o promisiune a actualei guvernări se onorează”, a transmis președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • ulise@yahoo.md 2 săptămâni

    Este clar : se prefigureaza la orizont noua taxa de ….
    Cei cu autoturisme diesel vor fi „terminati” !

    • Mecanicu 13 ore

      N-o sa fie nici o taxa. Tirul de marfa, microbuzele care merg non stop , camioanele, astea cum le taxeaza? Eu merg pe zi maxim jumate de ora poate o ora cu masina, dar la astea mari, motoarele nu se mai opresc, cine polueaza mai mult? Transportatorii sunt de partea lor de aceea n-o sa fie nici o taxa.