HomeSocialSanatate

1.000 de euro pe lună, visul unui medic romașcan

Un medic rezident este plătit cât o menajeră în Italia. Cei mai mulţi dintre medicii primari care lucrează la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman au avut, în luna decembrie, salarii în jur de 5.000 de lei. Gărzile și sporurile dau veniturilor lunare consistență.

Muncesc dublu, în condiții mai grele, dar se apropie de jumătatea câștigurilor lunare ale colegilor de breaslă din Europa.

Pe site-ul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, pentru a asigura transparenţă totală, sunt afişate veniturile nete ale tuturor angajaţilor din unitatea medicală, cele mai recente fiind pe luna decembrie. Astfel, cel mai mare venit net al unui muncitor de la atelierul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a fost de 1.217 lei, în vreme ce la biroul de achiziţii publice cel mai mare venit a fost de 1.403 lei. La centrala telefonică, cel mai mare venit net încasat pe luna decembrie a fost de 1.096 de lei.

În ceea ce priveşte Comitetul Director, cel mai mare venit l-a avut managerul, şi anume 5.928 de lei. Directorul medical a avut 4.461 de lei, 4.122 de lei a primit directorul financiar-contabil şi 3.086 de lei directorul de îngrijiri.

La compartimentul de Chirurgie şi Ortopedie Infantilă, dacă cel mai mare venit al unui asistent medical a fost de 1.885 de lei, medicul primar coordonator a avut 3.190 de lei. La Dermatovenerologie, venitul maxim încasat a fost de 3.244 de lei, de către un medic primar. La compartimentul ORL, un medic primar coordonator a câştigat 3.216 lei, în vreme ce salariul maxim al unei asistente a fost de 2.072 de lei. O situaţie similară se înregistrează şi la compartimentul Oncologie, unde salariul maxim al unei asistente a fost de 1.947 de lei, în vreme ce salariul maxim al unui medic primar a fost de 2.539 de lei.

Medici rezidenţi, între 1.055 şi 2.317 lei

Medicii rezidenţi care au contract cu Spitalul Roman au obţinut, la sfârşitul anului trecut, salarii între 1.055 şi 2.317 lei, limite pe care le atinge o menajeră în Italia. Cel mai mic venit net l-a obţinut un medic rezident de anul I, în timp ce unul din anul IV a ajuns să primească 2.317 lei.

Angajaţii Centrului de Primire Urgenţe au printre cele mai mari venituri, având în vedere şi riscurile la care sunt expuşi şi responsabilitatea pe care o au. Cel mai mare venit încasat de un asistent medical de aici a fost de 2.296 de lei, în vreme ce un medic specialist a câştigat 5.201 lei.

În secţia Anestezie şi Terapie Intesivă, cel mai mare venit a fost cel al medicului şef de secţie, şi anume 5.661 de lei, iar un asistent principal a câştigat 2.499 de lei. La secţia Boli Infecţioase, salariul maxim al unui asistent medical a fost de 2.577 de lei, iar un medic specialist a câştigat 4.187 de lei.

În secţia Cardiologie, venitul maxim realizat a fost de 5.364 de lei şi a fost obţinut de medicul şef de secţie. În secţia Chirurgie, venitul maxim a fost tot al medicului şef de secţie şi a ajuns la 4.194 de lei. La secţia Medicină Internă, cel mai mare venit al unui medic a fost de 3.864 de lei. În secţia Neonatologie, cel mai mare salariu al unui medic a fost de 7.694 de lei, în vreme ce, la Obstetrică – Ginecologie, cel mai mare venit realizat de un medic a fost de 5.590 de lei. La secţia Ortopedie, venitul maxim pentru luna decembrie a fost de 4.107 lei, iar la Psihiatrie venitul maxim al unui medic a fost de 6.814 de lei. Cel mai mare venit din întreg spitalul a fost de 8.224 de lei şi a fost încasat de medicul şef al Laboratorului de Anatomie Patologică, acolo unde sporul de risc este de 100%. Toate veniturile includ gărzile şi sporurile pentru diferiţi factori de risc.

Comentarii

WORDPRESS: 0