Prima paginăSocial

59 de absenți la prima probă a Evaluării Naționale, în județul Neamț

59 de absenți la prima probă a Evaluării Naționale, în județul Neamț

Dimensiune text

 

 

Marți, 18 iunie, între orele 9 – 11, absolvenții claselor a VIII-a au susținut proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale.

Conform ISJ Neamț, în județul nostru au absolvit 4.536 de elevi, dintre care au fost înscriși pentru susținerea examenului de Evaluare naționale 4.163, fiind prezenți pentru susținerea probei la Limba și literatura română 4.104 elevi, înregistrându-se 59 de absenți.

„În această sesiune de examen, la nivelul județului Neamț au fost înregistrate șapte cazuri speciale, care au necesitat adaptarea condițiilor de examen, conform metodologiei în vigoare. Nu a fost niciun elev eliminat din examen. Examenul s-a desfășurat în condiții optime, fără a fi constatate probleme majore de ordin tehnic sau organizatoric”, a precizat profesor Ioan Milea, inspector școlar general adjunct al ISJ Neamț, președintele Comisiei Județene de Evaluare Națională.

Următoarea probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, proba la Matematică, se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima (limba şi literatura maternă – doar pentru elevii care au studiat această disciplină) este programată în data de 21 iunie. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Sâmbătă, 29 iunie, vor fi afișate rezultatele finale.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0