581.450 de lei pentru rechizite gratuite

Dimensiune text

Rechizitele trebuie să ajungă la 21.250 de copii din judeţ, proveniţi din familii nevoiaşe.

Elevii nemţeni proveniţi din familii nevoiaşe vor primi, în viitorul an şcolar, rechizite gratuite în valoare de 581.450 de lei. Suma a fost repartizată judeţului Neamţ de către Ministerul Educaţiei, pe baza estimării făcute de Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ asupra numărului de beneficiari din viitorul an şcolar şi a preţului maximal pentru pachetele de rechizite. Suma este destinată achiziţionării a 21.250 de pachete, preţul fiind de 25 de lei pentru pachetele destinate copiilor din învăţământul primar şi de 30 de lei pentru copiii din învăţământul gimnazial. Pachetele de rechizite şcolare revin copiilor din familii cu venit mediu net lunar pe membru de familie de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.

Fiecare pachet pentru clasa pregătitoare conţine ghiozdan, două caiete de desen, un caiet dictando, două caiete tip geometrie, un caiet matematică, un caiet tip I, trei creioane, creioane colorate, gumă, penar, acuarele, două pensoane, planşetă, plastilină şi lipici. Pachetele pentru clasa I conţin caiete, creioane, stilouri, gumă, acuarele, ascuţitori, beţişoare din plastic, penare, coperţi, rigle şi ghiozdane. Pachetele pentru elevii din clasele II – VIII conţin ghiozdan, caiete, creioane, pixuri, coperţi, radieră, acuarele, ascuţitoare, penar şi şabloane cu harta României. „Deocamdată, am fost înştiinţaţi asupra sumei ce ne-a fost repartizată pentru rechizitele ce vor fi împărţite în anul şcolar 2014-2015. Vom organiza licitaţie pentru desemnarea firmei furnizoare îndată ce va fi  emisă ordonanţa de guvern referitoare la rechizitele gratuite”, a spus inspectorul şcolar general Viorel Stan.

În ultimii ani, rechizitele gratuite au ajuns cu întârziere pe băncile elevilor, la câteva luni după începerea anului şcolar.COMENTARII

WORDPRESS: 0