Prima paginăPolitica

578.295 de locuitori din Neamţ vor alege 35 de consilieri judeţeni şi 1.115 consilieri locali

578.295 de locuitori din Neamţ vor alege 35 de consilieri judeţeni şi 1.115 consilieri locali

Dimensiune text

 

alegeri stampila vot 2La nivelul Prefecturii Neamţ a fost demarată activitatea de organizare a alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale, care se vor desfăşura în data de 5 iunie.

Astfel, prin Ordinul prefectului nr. 110 din 21 martie s-a constituit Comisia tehnică judeţeană care are sarcina de a coordona şi de a urmări îndeplinirea sarcinilor ce revin autorităţilor publice locale şi serviciilor publice deconcentrate, în domeniul alegerilor locale.

Prin Ordinul prefectului nr. 113 din 22 martie 2016 s-a realizat numerotarea circumscripţiilor electorale municipale, orăşeneşti şi comunale cu respectarea principiilor prevăzute de lege: începând cu municipiul reşedinţă de judeţ şi continuând cu municipiul Roman, oraşele şi comunele din judeţ, în stricta ordine alfabetică a acestora, fiecare unitate administrativ-teritorială constituind o circumscripţie electorală.

„La nivelul judeţului Neamţ vom avea o circumscripţie judeţeană, numerotată cu numărul 29 prin hotărâre a Guvernului şi 83 de circumscripţii electorale municipale, orăşeneşti şi comunale. Precizez că la alegerile locale vom avea birouri electorale la nivelul fiecărei circumscripţii electorale, deci atât la nivelul judeţului, cât şi la nivelul  fiecărei localităţi în parte”, a afirmat prefectul Niculina Dobrilă.

Totodată, prin Ordinului prefectului nr 114 din 22 martie 2016 s-a stabilit dimensiunea ştampilelor care vor fi folosite la alegerile locale din data de 5 iunie. Într-o etapă anterioară, s-a stabilit numărul de consilieri judeţeni şi locali, prin Ordinul nr. 47 şi Ordinul 48 din 2 februarie, în funcţie de populaţia judeţului de 578.295 locuitori, respectiv în funcţie de populaţia fiecărei localităţi, aşa cum a fost determinată de Institutul Naţional de Statistică, prin intermediul Direcţiei Regionale de Statistică Neamţ, la data de 1 iulie 2015.

„În judeţul Neamţ vom avea 35 de consilieri judeţeni şi 1.115 consilieri municipali, orăşeneşti şi comunali. Preşedintele Consiliului judeţean va fi ales din rândul consilierilor judeţeni prin vot secret al majorităţii consilierilor în funcţie”, a mai precizat prefectul judeţului.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Ma intreb……oare mai merita sa mergem la vot? Dupa cum se vede nu cred ca mai avem pe cine sa votam,,,,cu totii sunt interesati doar de buzunarele lor mai putin de binele romanilor si a Romaniei,,,,,,,,,asa ca este prima data cand nu voi mai metgela nici un vot.

  • Ce sa votam ? sa aiba ce fura , pardon lua cu buna stiinta din banii comunei , cum a luat si pana acum actualul primar de la sat . ca doar satenii sunt incapabili sa gandeasca!