Prima paginăRoman

53 de familii, în atenția Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Roman

Dimensiune text

Asociația filantropică „Sfântul Gheorghe” a pregătit pachete cu alimente și dulciuri pentru copii.

 

 

53 de familii din Roman, însumând 148 de persoane, vor putea petrece cum se cuvine sărbătorile pascale. Inițiativa aparține Asociației filantropice „Sfântul Gheorghe” din Roman, ce își desfășoară activitatea pe lângă Biserica „Sfântul Gheorghe”.

Pachetele constau în alimente: un kilogram de zahăr, un kilogram de orez, un kilogram de făină, un litru de ulei, un cozonac, un pui și fructe. Acțiunea nu este singulară, Asociația ajutând, chiar de la înființare, în urmă cu șase ani, semenii nevoiași din parohie, nu doar în preajma marilor sărbători de peste an, ci și atunci când enoriașii au avut de traversat o perioadă grea. „Ne concentrăm eforturile pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate. Sprijinul nostru nu constă numai în alimente, ci și în ajutor financiar pentru procurarea de medicamente sau când se pune problema spitalizării unei persoane. Toate aceste tipuri de ajutoare nu se acordă decât în urma unei anchete sociale, care este analizată de consiliul parohial”, a precizat părintele Sevastian Moraru, de la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Roman.

Ajutorul acordat de asociație este întodeauna primit cu mare bucurie de oameni. „Simțim o emoție în glasul lor atunci când le oferim aceste pachete. Au sentimentul că nu se simt părăsiți, că există cineva care să-i ajute”, spune părintele Moraru.

Nici copiii nu sunt uitați de Asociația filantropică „Sfântul Gheorghe”. 120 de pachete cu dulciuri vor ajunge la copiii care vor primi Taina Împărtășaniei și vor participa la deniile din Săptămâna Mare a postului Paștelui.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0