Home

LPS Roman este lideră la handbal, juniori III

Echipa romaşcană, a băieţilor juniori III, a învins în patru dintre cele cinci meciuri pe care le-a disputat pe teren propriu în turneul organizat la Sala Sporturilor din Roman, în perioada 15-17 noiembrie. LPS Suceava este considerată, de către tehnicieni, drept cea mai bună echipă din seria moldoveană.

Echipa de handbal masculină a juniorilor III de la Liceul cu Program Sportiv Roman, de a cărei pregătire se ocupă antrenorii Vasilica Hârţuliu şi Alina Andrei, a câştigat patru dintre cele cele cinci meciuri disputate în cadrul turneului al doilea din cadrul grupei A al campionatului naţional. Competiţia s-a desfăşurat în Sala Sporturilor din Roman, la sfârşitul săptămânii trecute, 15-17 noiembrie. LPS Roman a pierdut un singur meci, cu LPS Suceava, echipă considerată ca fiind cea mai bună din serie de către antrenorii din Roman, dar păstrează locul I după două turnee întrucât are nouă victorii din zece posibile, una fiind obţinută la masa verde, 10-0 cu LPS Suceava în turneul precedent de la Iaşi. Reamintim că, după desfăşurarea meciurilor din turneul I, de la Iaşi (25-27 octombrie 2013), organizat de CS Viitorul, LPS Roman a câştigat cinci dintre cele cinci meciuri disputate, unul la „masa verde”, pierdut pe teren cu LPS Suceava, echipă care fost declarată învinsă (0-10) în toate partidele jucate şi a fost penalizată şi cu cinci puncte, întrucât nu a respectat cerinţele de vârstă.

Patru victorii romaşcane în turneul de la Roman juniori 3

Romanul are echipă bună, la juniori III. A învins în primul meci al turneului, cu 24-19 (10-6), LPS Piatra Neamţ, contracandidată la calificarea în turneul semifinal. Portarul Alin Ciofu a fost numărul 1, pe tricou şi ca eficienţă, cel puţin în prima parte a jocului, când a parat, aruncare după aruncare, aproape tot. Impulsionaţi de evoluţia foarte bună a lui, colegii săi au încercat să răspundă, pe măsură. Oaspeţii s-au apropiat la două goluri, 10-8, după începerea reprizei. Cu Ailincăi şi Mihăeş în rol de principali marcatori, cu câte şase goluri, urmaţi de Bostan (4), Vieru (3) şi Hazi (3), LPS Roman a mărit diferenţa până la 7 goluri: 19-12, 21-14, 22-15. Romaşcanii n-au mai forţat spre final şi au încheiat cu 24-19 una dintre cele mai importante partide din faza premergătoare turneului final. Au mai câştigat alte trei meciuri, dar nu au făcut faţă echipei din Suceava, învingătoare la o diferenţă de şase goluri. Cel mai strâns rezultat al LPS Roman a fost cel cu LPS Vaslui, victorie la un singur gol diferenţă.

Rezultatele turneului de la Roman: LPS Roman – LPS Piatra Neamţ 24-19, Viitorul Iaşi – LPS Iaşi 14-25, LPS Suceava – LPS Vaslui 31-10, Roman – Viitorul 35-23, LPS Iaşi – Suceava 12-38, Piatra Neamţ – Vaslui 33-16, Suceava – Roman 23-17, Viitorul – Piatra Neamţ 4-37 (!), Vaslui – LPS Iaşi 13-18, Viitorul – Suceava 14-28, Roman – Vaslui 18-17, Piatra Neamţ – LPS Iaşi 28-17, Vaslui – Viitorul 28-12, Suceava – Piatra Neamţ 29-25, Iaşi – Roman 15-26.

Lotul LPS Roman (juniori III), locul I în seria A: Alin Ciofu, Andrei Grăjdeanu, Ionuţ Mihăeş, Silviu Popa, Robert Crâşmaru, Andrei Bostan, George Costea, George Moldovanu, Alexandru Ailincăi, Cosmin Archip, Răzvan Levârda, Ionuţ Vieru, Gabriel Hazi şi Andrei Hăisan.

Au arbitrat la acest turneu şi două perechi din Roman: Georgiana Lungu / Mihaela Paraschiv, Marius Murariu / Claudiu Tabacariu.

Alina Andrei (antrenor secund, LPS Roman): „Cu Suceava a fost un meci echilibrat până la un moment dat. I-aş remarca pe Mihăeş, Moldovanu şi Ailincăi. Am luat «roşu» în prima parte a meciului, Puteam mai mult. Echipa din Suceava este mai bună. Vrem să ne menţinem pe aceeaşi poziţie în clasament şi după turneul de la Suceava, de luna viitoare. Va fi posibil să ne calificăm la turneul semifinal dacă vom progresa. Fiecare antrenor are viziunea lui. Pe mine mă interesează să joace cât mai bine. Avem jucători de valoare şi voinici, şapte cu înălţime peste 1,78 metri. Turneul de la Roman a fost unul bun, din care este de învăţat. Ne vom antrena mai mult pentru a emite pretenţii la calificare. Cred, în continuare, că putem învinge şi echipa din Suceava. Există posibilitatea de a ne califica, în faza următoare, de pe locul I. Rolul nostru este să vedem, tot timpul, unde este cel mai important de lucrat cu aceşti copii. Vrem să fim constanţi în rezultate bune şi în pregătire bună. Deocamdată, trei echipe se bat pentru calificare, pe cele două locuri. Nu mă interesează ce fac alţii. Totuşi, suntem abia la început pentru a emite pretenţii către fazele superioare. Trebuie să lucrăm”.

Clasament: 1. LPS Roman – 27 puncte, 2. LPS Piatra Neamţ – 21 p, 3. LPS Iaşi – 15, 4. LPS Suceava – 10 p, 5. LPS Vaslui – 6 p, 6. Viitorul Iaşi – 1 p

*LPS Suceava a fost penalizată cu 5 puncte şi considerată învinsă, 0-10, în toate cele cinci partide disputate şi câştigate, pe teren, în turneul I; ** Viitorul Iaşi a fost penalizată cu 5 puncte.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • trofin gheorghe 10 ani ago

    felicitări echipei de juniori III, de la LPS Roman şi doamnelor antrenoare, Alina şi Vasilica !
    Sunteţi cei mai buni !
    Mult succes în continuare!