Prima paginăSocialReligie

52 de familii primesc cadouri din partea Asociaţiei „Sfântul Gheorghe”

Dimensiune text

Asociaţia filantropică „Sfântul Gheorghe”, care îşi desfăşoară activitatea pe lângă Biserica „Sfântul Gheorghe” din Roman, se gândeşte la familiile nevoiaşe din parohie.

„În fiecare an, înaintea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, facem daruri persoanelor şi familiilor defavorizate, pentru a petrece cum se cuvine sărbătoarea Crăciunului. 52 de familii nevoiaşe din parohia noastră, dar şi din alte parohii din oraş, însumând 126 de persoane, se numără printre beneficiarii acestor daruri. Prin această acţiune, parohia noastră s-a gândit să aline durerile celor aflaţi în suferinţă – bătrâni singuri şi bolnavi, familii cu mulţi copii. Aceste cazuri au intrat în atenţia asociaţiei după anchete sociale realizate la domiciliul familiilor. Fondurile asociaţiei provin din direcţionarea de către populaţie a 2% din impozitul pe venit, precum şi din donaţiile credincioşilor: Vasile Balcan, Dumitru Tănase, Octavian Munteanu şi Gheorghe Ciobanu”, a afirmat preotul Sevastian Moraru.

Fiecare pachet cuprinde un kilogram de zahăr, un litru de ulei, un kilogram de orez, un pui, un cozonac şi un calendar religios.

Asociaţia filantropică „Sfântul Gheorghe” a fost înfiinţată în anul 2006 şi, de atunci, îşi orientează eforturile pe ajutorarea familiilor aflate în dificultate. Cazurile au fost identificate de preoţii Bisericii „Sfântul Gheorghe” – Ionel Gherasimescu (paroh) şi Sevastian Moraru – cu prilejul vizitelor pastorale sau prin intermediul credincioşilor.

COMENTARII

WORDPRESS: 0