Prima paginăActualitate

51 de persoane și-au pierdut viața anul trecut pe șoselele județului Neamț

51 de persoane și-au pierdut viața anul trecut pe șoselele județului Neamț

Dimensiune text

 

 

În anul 2017, în judeţul Neamţ s-au produs 755 accidente de circulaţie, cu un accident mai puțin decât în anul anterior. Bilanțul Inspectoratului de Poliție Județean pentru anul anterior arată că accidentele rutiere petrecute anul trecut pe străzile și șoselele din județul Neamț s-au soldat cu 51 de persoane decedate (cu mai puțin de 18 persoane, raportat la anul 2016) și 259 de persoane rănite grav (cu zece victime mai mult decât în anul 2016).

Principalele cauze generatoare a accidentelor grave de circulaţie au fost reprezentate de abaterile săvârșite de către pietoni (55), urmată de viteza neadaptată la condițiile de drum sau neregulamentară (44) și abaterile comise de către bicicliști (40).

Anul trecut, pentru prevenirea şi combaterea producerii evenimentelor rutiere pe arterele deschise circulaţiei publice, precum și pentru combaterea faptelor de natură antisocială care se comit în apropierea drumului public, au fost organizate și executate 192 acțiuni preventive, fiind constatate 1.213 de infracțiuni, aplicate 54.425 de sancțiuni și reținute 4.263 de premise de conducere.

Anul anterior, la nivelul IPJ Neamţ a fost derulat Programul local de prevenire a accidentelor rutiere, având drept scop creșterea gradului de siguranță a participanților la traficul rutier și eficientizarea acțiunilor de impunere a legii în vederea reducerii numărului accidentelor rutiere, în special celor care au drept cauză viteza excesivă și indisciplina pietonilor. În cadrul acestui program au fost derulate 69 de întâlniri cu grupuri-țintă care au avut ca beneficiari direcți 2.539 de preșcolari, elevi și cadre didactice, informează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0