5.000 de vizitatori la Muzeul de Științe Naturale

Muzeografii din cadrul Muzeului de Științe Naturale din Roman își propun să aducă pentru publicul romașcan două expoziții itinerante de la Ploiești.

 

 

Ca în fiecare an, dorim să surprindem romașcanii cu expoziții interesante. Una dintre expozițiile itinerante pe care ni le dorim la Roman va reprezenta un fragment din enciclopedia naturii, mai exact o combinație între nevertebrate și plante. O altă expoziție temporară va avea ca tematică fauna exotică. Ambele expoziții vor fi organizate cu sprijinul Muzeului de Științele Naturii din Ploiești„, a spus Cătălina Ivan, muzeograf în cadrul Muzeului de Științe Naturale din Roman.

Muzeografii instituției speră ca tematica expozițiilor din acest an să atragă un public numeros, așa cum s-a întâmplat în 2012. „Anul trecut, muzeul a înregistrat 5.000 de vizitatori. Interesul publicului a fost crescut datorită tematicii expozițiilor temporare prezentate. Faptul că sediul muzeului este amplasat în parc a făcut ca, trei anotimpuri din an, instituția să rămână în atenția publicului„, a spus muzeografa Cătălina Ivan.

Până la sosirea primelor două expoziții, publicul vizitator poate admira expoziția permanentă a muzeului – „Flori de mină”. Prețul biletului de intrare în muzeu a rămas neschimbat: 2 lei pentru copii și grupuri, 3 lei pentru adulți, iar 10 lei reprezintă taxa de fotografiere.


COMENTARII

WORDPRESS: 0