Prima paginăSocial

49 de absenți la prima probă a Evaluării Naționale

49 de absenți la prima probă a Evaluării Naționale

Dimensiune text

 

Luni, 19 iunie, între orele 9-11, elevii clasei a VIII-a au susținut proba scrisă la Limba și literatura română, în cadrul Evaluării Naționale. În județul Neamț au fost înscriși 4.123 de elevi, dintre care au fost prezenți pentru susținerea probei 4.074 de elevi, absenți fiind 49. În această sesiune de examen, la nivelul județului Neamț au fost înregistrate patru cazuri speciale, care au necesitat adaptarea condițiilor de examen, conform metodologiei în vigoare.

„Nu a fost niciun elev eliminat din examen. Examenul s-a desfășurat în condiții optime, fără a fi constatate probleme majore de ordin tehnic sau organizatoric”, informează ISJ Neamț.

Următoarea probă din cadrul Evaluării Naționale, proba la matematică, va avea loc miercuri, 21 iunie. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă joi, 22 iunie. Afişarea primelor rezultate este programată în data de 26 iunie, până la ora 16:00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeași zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 iunie în centrele de examen și pe site-ul Ministerului Educației.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0