47 de şoferi şi-au pierdut permisul, într-o săptămână

47 de şoferi şi-au pierdut permisul, într-o săptămână

Polițiştii au mers pe urmele taximetriştilor pirat
Pe scurt
Controale la balastierele din județ

 

radarPoliţia Română a iniţiat acţiunea „Blocada” la frontierele României, dar şi în celelalte judeţe ale ţări, acţionând pe sectoarele de drum cu trafic intens, pe şoselele dinspre şi către punctele de trecere a frontierei, dar şi în gări, autogări şi în aeroporturi. Acţiunea se desfăşoară ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine.

Astfel, în perioada 1-7 august, poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase au acţionat zilnic, desfăşurând 31 de activităţi specifice. Într-o săptămână, poliţiştii nemţeni au constatat 58 de infracţiuni, au aplicat peste 1.300 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 47 de permise de conducere şi au retras 20 de certificate de înmatriculare.

S-a acţionat prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

„În doar şapte zile, poliţiştii au constatat 58 de infracţiuni (11 în flagrant), dintre care 31 de natură judiciară, 14 la regimul circulaţiei rutiere şi patru la regimul armelor şi muniţiilor. Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 149 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 12 de sancţiuni pentru fapte prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Ca urmare a încălcării normelor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice au fost aplicate 1.138 de sancţiuni, dintre care nouă pentru consum de alcool, 432 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 14 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea. Activităţile în cadrul acestei acţiuni vor fi continuate până la sfârşitul lunii august 2016”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Va rugam sa fie politia mai prezenta in zona Bancii Carpatica..in aceasta intersectie se circula haotic..o batrana cu nepotica erau pe prima banda pe trecerea de pietoni (toate masinile oprite pe acea banda) iar pe banda cealalta o masina a trecut cu viteza…oare nu s a intrebat cel care a trecut cu viteza de ce erau masinile de pe prima banda oprite? acolo stiu ca a mai fost un accident si chiar grav anii trecuti..

  • error: Content is protected !!