40 de preoți la hramul Bisericii „Precista Mare”

Dimensiune text

Biserica „Precista Mare” din Roman, ridicată în secolul al XIV-lea, primul lăcaș de cult destinat tîrgoveților acestor meleaguri, se pregătește pentru sărbătorirea hramului.

 

Marți, 14 august, credincioșii au fost așteptați să vină cu florioare, încă din zorii zilei, pentru împodobirea balchinului în care va fi așezată, spre închinare, icoana Maicii Domnului. „Am făcut un apel la toată lumea care dorește să aducă flori pentru ornarea baldachinului, deși este un an secetos, cu mai puține flori„, a precizat preotul Dan Alexandru Antoce, parohul Bisericii „Precista Mare”.
Începînd cu orele 18.00, credincioșii au putut asista, marți, la slujba vecerniei, unită cu litia și prohodul Maicii Domnului, săvîrșite în prezența PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, însoțit de un sobor de 40 de preoți, care au înconjurat biserica împreună cu credincioșii în cîntările specifice. Miercuri, 15 august, cînd Biserica Ortodoxă Română sărbătorește Adormirea Maicii Domnului, preoții lăcașului de cult vor oficia slujba de hram.

Avînd în vedere că cel dintîi hram al tîrgului Romanului a fost Adormirea Maicii Domnului, se poate spune că praznicul din 15 august este sărbătoarea întregului oraș.COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • In niciun caz sec.XIV!!! (in niciun caz intre 1301 si 1400).!!!

  • Poate sec.XVI!! 1569!!

  • comentator 8 ani

    ANA MARIA e o VISATOARE …s-au incurcat anii astia …