40.000 de lei pentru căldura seminariștilor

Dimensiune text

La Liceul Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec” vor începe lucrările de modernizare a sistemului de încălzire. Consiliul Local Roman a prevăzut în bugetul pentru anul 2013 acordarea sumei de 40.000 de leri pentru reabilitarea sistemului de încălzire a liceului.

 

 

„Noi am solicitat în mai multe rânduri Consiliului Local să ni se rânduiască o sumă de bani, din bugetul local, pentru realizarea unei încălziri centralizate. În acest moment, încălzirea unității noastre se realizează atât cu centrale pe gaz metan, o centrală pentru căminul din corpul B, o centrală pentru căminul din corpul A, cât și cu 38 de sobe pe gaz, care deservesc biblioteca, sălile de clasă și birourile administrative. Toate aceste sobe sunt vechi și au randament mic, cu atât mai mult cu cât sălile sunt foarte mari și înalte. Proiectul de reabilitare termică a școlii este mai vechi, fiind inclus într-un proiect de reabilitare totală a clădirii liceului, care a fost depus cu câțiva ani în urmă, dar pentru care nu am obținut finanțare”, a spus părintele director Gheorghe Smerea, de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”.

Cei 40.000 de lei alocați din bugetul local sunt departe de a acoperi cheltuielile totale. „Cu această sumă vom demara lucrările. Sperăm să beneficiem în continuare de sprijinul Consiliului Local și al domnului primar, pentru ca elevii noștri să beneficieze și ei de condiții moderne, demne de un învățământ ce se dorește european. Conform documentației tehnice cu care am însoțit solicitarea noastră, înlocuirea centralei se va amortiza în câțiva ani, având în vedere că această investiție va reduce considerabil cheltuielile la utilități”, a spus preotul Gheorghe Smerea.

Reabilitarea termică a Liceului Teologic Ortodox a început cu câțiva ani în urmă, cu înlocuirea tâmplăriei. Numai în cursul anului 2012, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a donat 20.000 de lei pentru înlocuirea unei părți din tâmplăria liceului.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • rom 7 ani

    – biserica: poate sa vinda ceva terenuri. paduri,…
    – pot contribui parintii elevilor…