Prima paginăActualitate

4.000 de tone de antiderapant răspândite pe drumurile din Moldova

4.000 de tone de antiderapant răspândite pe drumurile din Moldova

Dimensiune text

 

 

Circulația pe drumurile naționale din regiunea Moldovei se desfășura în condiții de iarnă, marți dimineață, cu sectoare de zăpadă frământată la acostamente, în strat de 0-2 cm, fără blocaje sau restricții cauzate de starea vremii sau carosabilului, informează Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași.

Pe fondul ninsorilor abundente, în ziua de luni, 19 noiembrie, au existat restricții pentru autovehiculele cu masă maximă admisă mai mare de 7,5 tone pe DN 28 (Casa de apă – Târgu Frumos), DN 28 (Tomești – Răducăneni – Albița), DN 28A (Târgu Frumos – Pașcani – Moțca), DN 11 (Bacău – Onești), DN 28B (Botoșani – Flămânzi), DN 29 (Botoșani – Suceava). Restricții, ridicate luni seară, au fost impuse pentru a permite intervenția utilajelor de deszăpezire și pentru evitarea blocajelor în trafic, cauzate în principal de dotarea necorespunzătoare pentru condiții de iarnă a autovehiculelor de mare tonaj.

Pe parcursul zilei de luni și în noaptea de 19 spre 20 noiembrie, echipele DRDP Iași, au acționat cu 156 de autoutilaje și au împrăștiat peste 4.000 de tone de material antiderapant.

„În continuare, zona Moldovei se află sub avertizare de vreme nefavorabilă. Potrivit prognozei, până mâine dimineață, la ora 10:00, se vor înregistra polei, precipitații moderate cantitativ – ploaie, precipitații mixte în zona de munte, mai ales ninsoare în Moldova, și intensificări ale vântului. Pe arii restrânse, se va semnala polei. Ninsorile abundente din ziua precedentă au condus la depunerea unui strat de zăpadă consistent în zona de drum, pe alocuri (județele Botoșani și Neamț), fiind înregistrate și depuneri de 30 de centimetri. Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale”, au transmis reprezentanții DRDP Iași.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0