4.000 de şomeri şi 100 de locuri de muncă

Conform datelor centralizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, la finalul lunii octombrie, în judeţul Neamţ erau înregistraţi 11.842 şomeri, dintre care 3.683 indemnizaţi. 4.228 de şomeri sunt din Roman şi din comunele învecinate Romanului. Pentru aceştia sunt disponibile în judeţ 310 locuri de muncă, din care în Roman sunt 106. Oferta cea mai bogată se adresează absolvenţilor de studii medii şi elementare, domeniile cu oferta cea mai generoasă fiind, în continuare, confecţiile şi seviciile.

În Roman se caută: 25 de confecţioneri prelucrători în industria textilă şi zece confecţioneri asamblori articole din textile, 12 muncitori necalificaţi în industria textilă, trei controlori de calitate, trei mecanici pentru întreţinerea maşinilor de cusut industriale, un tehnician în industria textilă şi un inginer în tricotaje şi confecţii. În domeniul serviciilor, firmele caută: doi barmani, doi ajutori de bucătar, trei ospătari, doi bucătari, un pizzar şi un lucrător în bucătărie. Se mai caută confecţionerii din domeniul tâmplăriei în aluminiu şi al maselor plastice (zece locuri de muncă), lăcătuş-mecanici (doi), muncitori necalificaţi în silvicultură (cinci), tehnicin în industria lemnului (unul), gaterist la tăiat buşteni (unul), şoferi de autocamioane (trei) sau vulcanizator piese din cauciuc la presă (unul).

Dacă numărul de şomeri înregistraţi la agenţiile din judeţ a fost aproximativ constant în ultimele luni, numărul locurilor de muncă oferite este într-o scădere uşoară de la o săptămână la alta, multe dintre afacerile care funcţionează pe timpul verii fiind închise.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Florin 5 ani

    De ce ati titrar ” 4000 de someri…” si nu 11842 ? Comteaza numai cei indemnizati ? Asa se explica,probabil, rata mica a somajului din Romania ( cea oficiala)Dar despre cele 1000.000 de locuri de munca se mai aude ceva ?!