HomeRoman

Carmen Gâlcă, procuror șef adjunct al DNA, a cerut pensionarea

Procurorul romașcan Carmen Gâlcă (foto), fost procuror șef adjunct al Parchetului Roman, a cerut miercuri, 14 mai, să fie pensionată din funcția de procuror șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție. Carmen Gâlcă a fost procuror șef al Parchetului Roman în perioada 1996-1999. În 2005, ea a fost numită procuror șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție.

 

 

Carmen Gâlcă a fost unul dintre procurorii Direcției Naționale Anticorupție care au semnat petiția referitoare la procedura desfășurată pentru ocuparea funcției de procuror-șef al DNA. Ea s-a născut pe 9 iulie 1961, iar în 1987 a absolvit Facultatea de Drept „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În 1997 a devenit doctor în drept. Carmen Gâlcă și-a început cariera de procuror în 1987, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, ulterior ocupând funcția de procuror șef adjunct al acesti instituții (1996-1999). Din 1999 până 2003 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, iar din 2003 până în 2005 – la Parchetul Național Anticorupție Iași. Din 2005 și până în prezent, Carmen Gâlcă a ocupat funcția de procuror șef adjunct al DNA.

Anul trecut, Carmen Gâlcă a candidat pentru un post de procuror în Consiliul Superior al Magistraturii, fiind ales contracandidatul său, George Muscalu. Potrivit legii, procurorii cu o vechime de cel puțin 25 de ani se pot pensiona la cerere și pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu în cuantum de 80% din salariul brut lunar. Cererea de pensionare este un act unilateral, iar Consiliul Superior al Magistraturii doar ia act de el.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0