Ziarul de Roman

Protest pentru banii de navetă

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Protest pentru banii de navetă

Protest pentru banii de navetă
01 May
01:35 2013

Câțiva elevi de la liceele din Roman și-au exprimat public nemulțumirea pentru că nu și-au mai primit de șase luni banii de navetă. Elevii au împărțit în centrul orașului fluturași cu mesaje la adresa guvernanților. Ei vor continua protestele, pregătindu-se să trimită o petiție la Ministerul Educației, în numele elevilor navetiști.

 

 

Elevii protestatari și-au dat întâlnire marți, 30 aprilie, la fântâna arteziană din centrul orașului, pentru a-și exprima nemulțumirea. Deși protestul a fost pregătit timp de câteva zile pe rețelele de socializare, ceea ce se dorea a fi un miting de protest a reunit puțini liceeni. Numărul mic de participanți a fost pus pe seama faptului că Primăria Roman a respins cererea de organizare a mitingului adresată de organizatori.

protest 01052Tinerii prezenți s-au plimbat prin centrul orașului purtând în piept afișe pe care erau înscrise mesaje la adresa guvernului care nu și-a onorat un drept pe care liceenii navetiști îl au prevăzut în lege. “Un drept Cuza a creat, acum Ponta l-a tăiat!”, “Ponta, nu vrem plagiat, lasă-ne la învățat!”, “N-aveți bani să învățăm noi, dar aveți de mașini noi!”, “Legea voi ați încălcat, ce-aveți cu cei de la sat?”, “De 6 luni nu am transport, voi stați numai în confort!” sunt doar câteva dintre mesajele cu care liceenii au venit “înarmați”. De asemenea, aceștia au distribuit flyere romașcanilor aflați, la prânz, în trecere prin centrul orașului. “Ceea ce ne-am propus noi este o mișcare a elevilor, nu a liceelor. Prin ceea ce facem, vrem să le atragem tuturor atenția politicienilor că orice om are putere, că fiecare dintre noi contează și că nu putem accepta încălcarea unui drept al nostru. Vrem să tragem un semnal de alarmă pentru ceea ce se întâmplă și așteptăm să fim susținuți de cât mai mulți oameni”, a spus Daniel Cîniparu, din Rediu, comuna Bâra, elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Roman-Vodă”.

protest 01053Problema navetiștilor a fost susținută și de elevi care locuiesc în oraș. “Am venit aici pentru că empatizez cu colegii mei navetiști și vreau să-i sprijin în toate demersurile lor”, a spus Andreea Smerea, elevă romașcană. “Nu e normal ca, într-o țară democrată, un parlamentar să primească 1.200 de euro pe lună pentru o cameră de hotel, iar pentru un copil care vrea să învețe să nu poată fi găsiți 150 de lei pe lună ca să vină la școală”, a spus Daniel Cîniparu, tatăl unuia dintre elevii navetiști, care a venit în parc “înarmat” cu extrase din legea care permite oricărui cetățean dreptul la opinie. Cei prezenți și-au făcut cunoscută intenția de a-și continua protestele, pregătindu-se să trimită o petiție la Ministerul Educației, în numele elevilor navetiști.

În liceele din Roman, abonamentele elevilor navetiști nu au mai fost decontate din luna octombrie 2012. Banii pentru abonamente erau virați lunar de Ministerul Educației, în urma situației înaintate de Inspectoratul Școlar Județean Neamț. “Noi am continuat să trimitem raportările în fiecare lună, fără să primim și banii”, a spus inspectorul școlar general din Neamț, Viorel Stan. În funcție de localitatea de domiciliu, abonamentul poate costa și 200 de lei pe lună, sumă care depășește cu mult veniturile multora dintre familiile din mediul rural.

Comentarii

comentarii

Articole similare

ARHIVĂ

February 2016
M T W T F S S
« Jan    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Avocat Iasiavocat divort iasiconsultanta juridica iasi Promovare online Carucioare copii