HomeEducatie

Concurs pentru elevii cu idei

La Colegiul Tehnic „Miron Costin” s-a desfășurat joi, 4 aprilie, cea de-a cincea ediție a Concursului interregional de referate și comunicări științifice „Infotehnica”.

 

 

Concursul se adresează elevilor de la liceele tehnologice, ruta directă și rută progresivă, elevilor de școală profesională și profesorilor de discipline tehnice din unitățile școlare, oferindu-le posibilitatea de a se afirma, de a relaționa și de a comunica în echipă. Ediția din acest an s-a desfășurat în cadrul „Săptămânii PAȘII FPI”, care a reunit activități din cadrul proiectului „Parteneriate active școală – întreprindere pentru îmbunătățirea formării profesionale inițiale – PAȘII FPI”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul „PAȘII FPI” este implementat la nivel național de Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT). în parteneriat cu Uniunea Generală a Industriașilor din România.

La deschiderea lucrărilor au participat Silvia Trancă, reprezentant al CNDIPT, Maria Ghiniță, inspector școlar pentru proiecte și programe comunitare, Lăcrămioara Secară, director al Casei Corpului Didactic Neamț, și Adriana Drăghici, formator regional în cadrul proiectului „PAȘII FPI”. „Îmi doresc foarte mult ca noi, cei din învățământul tehnic, să ne facem auziți, acest domeniu să devină atractiv pentru elevii de gimnaziu și pentru profesori și să nu mai fim considerați «oaia neagră» a învățământului. Vreau să se știe că există locuri de muncă pentru cei care sunt bine pregătiți, pentru cei care au competențe”, a spus Silvia Trancă, expert în cadrul proiectului „Pașii FPI”.

„Acest concurs vă dă, dragi elevi, șansa să vă afirmați. Partea aceasta a învățământului este atât de prielnică pentru dumneavoastră pentru că vă perrmite să veniți cu creativitate, cu idei. Am văzut și la edițiile de până acum machete, inițiative pentru care țin să vă felicit. A fi elev la un liceu tehnic înseamnă marea oportunitate de a folosi și de a dezvolta tehnica modernă și probabilitatea de a găsi mai ușor un loc de muncă. În mâna dumneavoastră, a generației tinere, stă posibilitatea de a schimba ceea ce nu vă place la societatea de astăzi”, a spus inspectorul școlar Maria Ghiniță.

Ediția din acest an a concursului „Infotehnica” s-a desfășurat pe cinci secțiuni: Construcții și lucrări publice, Mecanică, Turism, Electric și Multimedia, deschise atât elevilor, cât și profesorilor. S-au înscris cu lucrări 35 de elevi, de la colegiul tehnic „Miron Costin”, Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamț, Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Colegiul Tehnic „Remus Răduleț” Brașov, Colegiul Tehnic „Danubiana”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Petroșani, Colegiul Tehnic Reșița, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Cluj Napoca, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Brăila, Colegiul Național Catolic „Sfântul Iosif” Bacău, Liceul Tehnologic „George Barițiu”, Livada – Satu Mare și Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” din Comănești.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0