Prima paginăSanatate

312 noi cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. 18 cazuri noi în Neamț

312 noi cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. 18 cazuri noi în Neamț

Dimensiune text

 

Până vineri, 8 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 14.811 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.423 au fost declarate vindecate și externate, a informat vineri Grupul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 312 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 232 de pacienți.

Conform aceleiași surse, numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, este următorul:

 

Pentru județul Neamț, numărul de cazuri confirmate prezentat vineri, de 635, este cu 18 mai mare decât cel din ziua anterioară.

Totodată, până vineri, la ora 13, au fost semnalate cazurile a 898 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, care au decedat.

Unul dintre decesele prezentate de autorități vineri ca fiind asociat COVID-19 este al unui bărbat de 76 de ani, din județul Neamț, care avea și multiple afecțiuni cardiovasculare și pulmonare cronice. Pacientul fusese confirmat pozitiv la testul pentru infecția COVID-19 în data de 24 aprilie, decesul survenind în data de 6 mai.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 2.444 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.387 în Italia, 560 în Spania, 29 în Franța, 329 în Germania, 79 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 96 de cetățeni români aflați în  străinătate, 29 în Italia, 19 în Franța, 30 în Marea Britanie, 8 în Spania, 5 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.382 de  persoane. Alte 20.989 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.  Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 237.280 de teste.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0