300 de profesori „se bat” pentru bani

Dimensiune text

Mai mult de 300 de cadre didactice din județ, de la toate disciplinele, și-au burdușit dosarele cu documente în speranța că vor obține gradația de merit.

 

 

Sporul, care reprezintă 25% din salariul de bază, acordat pe o perioadă de 5 ani, va fi obținut doar de 16% dintre cadrele didactice din județ, care vor reuși să demonstreze că fac la școală mai mult decît scrie în fișa postului. Noutatea adusă din acest an de Legea Educației o reprezintă obligativitatea cadrelor didactice de a prezenta, în fiecare an, activitățile desfășurate după primirea sporului.

„Această gradație de merit este un supliment acordat cadrelor didactice care dovedesc implicare în activitățile care cresc prestigiul școlii și atractivitatea disciplinei, care atrag copiii în activități extrașcolare. Fiecare cadru didactic trebuie să depună un proiect în care sînt menționate toate activitățile pe care și le propune și apoi să demonstreze că s-a ținut pas cu pas de acest proiect. Neîndeplinirea acestor obiective poate atrage retragerea gradației de merit”, a spus inspectorul școlar general adjunct Vasile Munteanu.


COMENTARII

WORDPRESS: 0