30 de staţiuni balneare pentru tratamentul pensionarilor

Dimensiune text

278 de bilete de tratament balnear au fost distribuite persoanelor vârstnice.

278 de bilete de tratament balnear au fost repartizate, prin alocare informatică, beneficiarilor de către Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Neamţ. Biletele distribuite sunt pentru staţiunile: Buziaş (Timiş), Covasna, Tuşnad, Călimăneşti, Căciulata, Olăneşti, Slănic Moldova, Sovata, Moneasa, Târgu Ocna, 1 Mai (Oradea), Felix, Amara (Ialomiţa), Slănic Prahova, Bălţăteşti, Geoagiu Băi (Hunedoara), Lacul Sărat, Sinaia, Govora, Vatra Dornei, Herculane, Nicolina (Iaşi), Pucioasa (Dîmboviţa), Sângeorz Băi (Bistriţa-Năsăud), Sărata Monteoru (Buzău), Buşteni, Neptun, Saturn, Mangalia şi Techirghiol. Intrarea în staţiune va avea loc în perioada 9-12 august. Pentru această serie, CJP Neamţ va distribui biletele alocate automat, prin aplicaţie informatică, celor care au solicitat tratament balnear pentru prima jumătate a lunii august 2014, în una din staţiunile menţionate mai sus.

Persoanele care solicită bilete de tratament balnear trebuie să aibă în vedere condiţiile privind înregistrarea, repartizarea şi eliberarea biletelor de tratament. Astfel, durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile. Cererile de acordare a unui bilet de tratament se depun cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul. În situaţia neridicării biletului repartizat, solicitantul mai poate obţine un alt bilet de tratament balnear, doar din categoria celor nevalorificate pentru seria respectivă sau, după caz, la cerere, pentru o altă serie.

În vederea ridicării biletului de tratament repartizat, solicitantul trebuie să prezinte un bilet de trimitere eliberat de medicul da familie sau de medicul de specialitate aflat în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Pentru primele 11 serii de tratament balnear ale anului 2014, CJP Neamţ a valorificat, până la această dată,  2.697 bilete de tratament, fiind înregistrate peste 8.025 de cereri de acordare a unui bilet de tratament balnear.


COMENTARII

WORDPRESS: 0