Prima paginăSocialEducatie

3.000 de lei pentru media 10 la BAC

Dimensiune text

Elevii care au obţinut media maximă la bacalaureat şi evaluare naţională vor fi recompensaţi cu premii în bani.

Absolvenţii de liceu care au trecut cu media 10 de examenul de bacalaureat şi absolvenţii de gimnaziu care au obţinut media 10 la evaluarea naţională vor fi premiaţi de Guvernul României. În şedinţa de Guvern de miercuri, 9 iulie, a fost aprobată hotărârea de acordare a unor premii în bani elevilor care au obţinut nota maximă la examene. Astfel, elevii de 10 pe linie la bacalaureat vor primi 3.000 de lei, iar cei cu 10 pe linie la evaluarea naţională vor primi 2.000 de lei.

În judeţul Neamţ a fost înregistrată o singură medie de 10 la bacalaureat, performanţă reuşită de Mădălina Cerbu, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ. La evaluarea naţională au fost 11 medii de 10: Alexandra Donici, de la Școala Moldoveni, Maria Drelciuc, Miruna Dumbravă şi Bianca Ioana Tarcinsky, de la Școala Gimnazială nr. 3 din Piatra Neamţ, Elena Nicoleta Balan, de la Școala Oanţu, Ana Maria Asmarandei, de la Școala „Sergiu Celibidache” din Roman, Ana Andreea Pătrăcescu, de la Liceul Tehnologic „Vasile Conta” din Tîrgu Neamţ, Laura Manole, de la Școala Gimnazială nr. 2 din Piatra Neamţ, Romeo Dandu, de la Școala Gimnazială „Vasile Mitru” din Taşca, Diana Vornicu, de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Piatra Neamţ, şi Codrin Constantin Burlacu de la Școala Gimnazială nr. 3 din Piatra Neamţ.

La nivel naţional vor fi premiaţi 104 de elevi de 10 la bacalaureat şi 225 de elevi de 10 la evaluare naţională. Dacă elevii cu media maximă la bacalaureat au fost premiaţi şi în anii trecuţi, este pentru prima dată când sunt recompensate financiar de Guvern şi performanţele realizate de absolvenţii de gimnaziu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0