HomePe scurt

Fără curent * Probleme cu apa * Accident cu două victime * Salvată din nămeți după aproape șase ore

Fără curent

Marți dimineață, aproape un sfert dintre locuitorii municipiului Roman s-au pregătit pentru serviciu sau pentru școală la lumina lumânării. Pe străzile Smirodava, Gloriei, Fundătura Păcii, Mihai Eminescu, Maramureș, Olteniei, Spiru Haret, Tudor Vladimirescu, Gheorghe Doja și, parțial, Tineretului, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă începând cu ora 6.00. Avaria a fost remediată până în ora 8.30 pentru locuitorii de pe străzile Smirodava, Gloriei, Fundătura Păcii, Mihai Eminescu și Tineretului. Pentru romașcanii care locuiesc pe celelalte străzi, alimentarea s-a făcut cel târziu la ora 14.00. Cauza întreruperii de energie electrică a fost o defecțiune la un transformator, conform reprezentanților E.ON Moldova Distribuție.

 

Probleme cu apa

Tot marți, locuitorii de pe străzile Smirodava, Bogdan Dragoș și Ecaterina Teodoroiu au avut probleme cu furnizarea apei potabile. În timp ce în unele apartamente nu a curs nicio picătură de apă la robinete, în alte locuințe presiunea apei a fost slabă, iar lichidul prezenta impurități. „Am avut, marți dimineață, o avarie pe strada Bogdan Dragoș, la blocul nr. 7, și am fost nevoiți să umblăm la toate vanele de pe cele trei străzi. Am lucrat cât de repede am putut, pentru ca disconfortul creat locuitorilor din zonă să fie cât mai mic„, a afirmat Cristian Buzdugan, directorul Regiunii Est a companiei ApaServ Neamț.

 

Accident cu două victime

Zăpada și gheața de pe carosabil, dar și alcoolul au fost circumstanțele în care s-a produs un accident de circulație luni, în jurul orei 16.55, pe strada Ștefan cel Mare din Roman. Gheorghe U., de 45 ani, din comuna Horia, conducea un autoturism pe strada menționată. Bărbatul nu a păstrat o distanță de siguranță față de o autospecială care circula în fața sa și a intrat în coliziune cu aceasta. Urmare a producerii accidentului, conducătorul auto a fost rănit ușor, iar un pasager care se afla pe locul dreapta față din același autoturism a fost rănit grav. Polițiștii care au ajuns la fața locului și au efectuat cercetările l-au testat cu etilotestul pe conducătorul auto, iar rezultatul a indicat că bărbatul avea o concentrație de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate de Poliția municipiului Roman.

 

Salvată din nămeți după aproape șase ore

Cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Neamț sunt în luptă continuă cu nămeții, pentru salvarea pacienților. După o intervenție de aproape șase ore, cadrele medicale au reușit să transporte la Spitalul Municipal de Urgență Roman o adolescentă care avea probleme medicale. Luni, în jurul orei 15.43, la dispeceratul Ambulanței s-a primit o solicitare pentru salvarea unei paciente de 17 ani, din satul Ghidion, care avea colică abdominală. „Autosanitara a rămas înzăpezită între localitățile Sagna și Bîra. S-a cerut ajutorul colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care au intervenit cu autoșenilata și cu un echipaj de deszăpezire, pentru a ajunge la pacientă. În jurul orei 22.11, adolescenta a ajuns în siguranță la Spitalul Roman„, a precizat medicul Letiția Damoc, managerul SJA Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0