Ziarul de Roman

Elena Udrea: “Ușa cabinetului meu parlamentar va fi deschisă pentru romașcani așa cum și-au deschis și ei pentru mine ușa casei lor”

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Elena Udrea: “Ușa cabinetului meu parlamentar va fi deschisă pentru romașcani așa cum și-au deschis și ei pentru mine ușa casei lor”

Elena Udrea: “Ușa cabinetului meu parlamentar va fi deschisă pentru romașcani așa cum și-au deschis și ei pentru mine ușa casei lor”
07 December
06:57 2012

Întrebare: Peste câteva ore se încheie campania electorală. Cum vi s-a părut?

 

Elena Udrea: Am luptat în foarte multe campanii electorale de-a lungul timpului. Mă refer nu doar la campania electorală din 2008, atunci când am devenit deputat, dar și la campanii pentru colegii mei sau pentru președinte. Romașcanii sunt oameni deosebiți, calzi și cu inima deschisă, care mereu au avut deschisă ușa casei lor pentru mine. De aceea, și ușa cabinetului meu va fi deschisă pentru romașcani, așa cum și ei și-au deschis pentru mine ușa casei lor. Mereu au discutat cu mine cu sinceritate, mi-au spus lucrurile verde-n față și pentru asta nu ai cum să nu-i apreciezi. De fiecare dată mi-au demonstrat că nu se lasă manipulați de ceea ce văd la televizor și au mintea deschisă. Am avut posibilitatea de a discuta cu ei, de a vedea care le sunt problemele și cum îi pot ajuta. Aș fi vrut să cunosc și mai mulți romașcani, dar sunt sigură că voi putea să fac acest lucru în următorii ani, în primul meu mandat de deputat de Roman. În plus, am avut posibilitatea de a merge cot la cot în această campanie cu primarul Leoreanu, care este foarte iubit și respectat de romașcani și care s-a dovedit a fi un partener adevărat în identificarea și rezolvarea problemelor acestora. Sunt convinsă că parteneriatul Udrea – Leoreanu, care durează de trei ani și jumătate cel puțin, de pe vremea când eram ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, va dăinui și în următorul meu mandat de deputat de Roman și, împreună, vom continua să facem lucruri bune pentru romașcani.

 

Întrebare: Care a fost cel mai emoționant moment în campania electorală?

 

Elena Udrea: Cu siguranță, sfințirea crucii Sfântului Nicolae de pe Dealul Muncelului. Este un proiect foarte drag mie, pentru că era o dorință a locuitorilor din comuna Ion Creangă de 10 ani de zile. E mare lucru că am putut să finalizez, cu susținerea domnului primar Prichici, acest proiect, într-un timp foarte scurt. A fost o promisiune pe care am făcut-o locuitorilor din comuna Ion Creangă și pe care am îndeplinit-o, iar crucea poate deveni un simbol nu doar al comunei, ci al întregului Roman. Până la urmă, este vorba despre o cruce înaltă de 25 de metri, prima din Moldova și a doua din România. Este luminată noaptea, oamenii îmi spun că seara, în întuneric, pare că vine de undeva din ceruri. În al doilea rând, este un proiect foarte drag mie, pentru că poartă hramul Sfântului Nicolae, în memoria tatălui meu, pe care îl chema Nicolae.

 

Întrebare: Care sunt prioritățile mandatului dumneavoastră de deputat, după data de 9 decembrie, pentru tineri?

 

Elena Udrea: Din ce am discutat cu oamenii, dar și împreună cu domnul primar Leoreanu, cred că am stabilit foarte bine care sunt problemele romașcanilor și, mai ales, cum îi putem ajuta. Am stabilit o serie de obiective viabile, pe care ne propunem să le îndeplinim cât mai repede, în tot acest timp. Pentru tineri, obiectivul principal este acela de  a crea 1.000 de locuri de muncă, pentru ca aceștia să nu mai plece din Roman. Astfel, aceștia nu vor mai pleca din oraș, sau chiar din țară, în căutarea unui loc de muncă și vor avea un motiv în plus de a rămâne în Roman. În plus, din discuțiile pe care le-am avut, tinerii își doresc crearea unui centru cultural multi-funcțional cu cinematograf și bibliotecă. O nouă bibliotecă este utilă nu doar copiiilor și tinerilor, dar și pensionarilor pentru care lectura este o modalitate de petrecere a timpului liber. Doar prin fonduri de la bugetul local, efortul financiar este prea mare pentru a fi susținut și, de aceea, atragerea de fonduri guvernamentale sau europene este esențială. Tot pentru tineri, ne-am propus să construim 400 de locuințe pentru tineri în parteneriat public – privat. În această vară au fost inaugurate 160 de locuințe ANL, destinate tinerilor și finanțate prin fonduri ale Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, în timpul mandatului meu de ministru. De aceea, ne-am propus un obiectiv fezabil și care să vină în întâmpinarea uneia dintre dorințele principale ale tinerilor romașcani: aceea de a avea propria casă.

 

Întrebare: Pentru persoanele mai vârstă care sunt prioritățile dumneavoastră?

 

Elena Udrea: Ne-am propus să mărim pensiile. Primul pas va fi indexarea pensiilor cu rata inflației. Grija pentru persoanele în vârstă este una dintre cele mai importante preocupări ale echipei Udrea – Leoreanu. De aceea, mărirea veniturilor pensionarilor este unul dintre obiectivele mele principale. Primul pas va fi indexarea pensiilor cu rata inflației. Măsura este absolut necesară mai ales după evenimentele politice din această vară, ce au creat instabilitate economică și au dus la creșterea galopantă a inflației. O să vă spun un lucru pe care, din păcate, nu mulți îl cunosc și presa refuză să îl rețină: eu nu am fost de acord cu micșorarea veniturilor pensionarilor. Dar, apoi, nu am avut de ales și decizia a fost luată. De aceea, mi-am luat această obligație personală: trebuie neapărat, în scurt timp de la instalarea noului Parlament, să mărim pensiile. În plus, legat de activitatea parlamentară, voi propune Legea Udrea – Legea de stimulare a angajării persoanelor de peste 45 de ani. Problema șomajului este cu atât mai dramatică la nivelul persoanelor de peste 45 de ani, care își găsesc mult mai greu un loc de muncă. De aceea, obiectivul legii va fi acela de a stimula angajarea celor care au trecut peste vârsta de 45 de ani.

 

Întrebare: Cum v-ați acomodat în noua dumneavoastră casă?

 

Elena Udrea: Mă simt foarte bine în apartamentul meu de pe strada Cuza Vodă. Este un apartament cu trei camere pe care mi l-am decorat singură, cu ajutorul mamei mele și al cumnatei mele. Am fost foarte ocupată în întâlnirile cu romașcanii pe care le-am avut în toate cartierele din Roman și în comuna Ion Creangă, ajung acasă doar să dorm și plec dimineața devreme. Noroc că stau cu mama și are cine să-mi mai facă o mâncare gătită. E un bloc liniștit și mă simt foarte bine. Am văzut ceva apartamente până să îl aleg pe acesta, dar am luat decizia potrivită. De altfel, mă simt bine între oamenii pe care doresc să îi reprezint în Parlament și Romanul va fi, mulți ani de acum înainte, casa mea. Le sunt extrem de recunoscătoare celor care mă consideră deja membru al marii familii romașcane.

Comentarii

comentarii

Articole similare

ARHIVĂ

February 2016
M T W T F S S
« Jan    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Avocat Iasiavocat divort iasiconsultanta juridica iasi Promovare online Carucioare copii