Prima paginăSanatate

263 de noi cazuri de infecție cu COVID-19 în țară. Încă un deces al unei persoane din județul Neamț

263 de noi cazuri de infecție cu COVID-19 în țară. Încă un deces al unei persoane din județul Neamț

Dimensiune text

 

Până vineri, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj), a informat vineri Grupul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 94 de ani.

Până vineri, 24 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Cluj, Timișoara și Neamț, au decedat. Ieri a fost confirmat încă un deces al unei persoane din Neamț infectate cu COVID-19, o femeie de 70 ani, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, secția Nefrologie, pentru hemodializă. Stare acesteia s-a agravat din 25 martie, când s-a suspectat infecția cu coronavirus și s-a recoltat proba de testare. Decesul pacientei a survenit în cursul zilei de 25 martie, iar testul positiv pentru infecția cu coronavirus a fost confirmat în data de 26 martie.

La ATI, în acest moment, sunt internați 32 de pacienți, din care 24 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 59 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 11 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța și unul în Marea Britanie, au decedat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 7.219 persoane. Alte 124.320 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 17.453 de teste, din care 1.006 în unități medicale private, mai precizează comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0