255 de medici au împărțit 2,5 milioane de lei într-o lună

Dimensiune text

În acest moment, la nivelul judeţului Roman funcţionează 255 de cabinete de medici de familie. Veniturile acordate de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ acestor cabinete, pentru luna septembrie, totalizau 2.567.774,36 de lei.

Pentru septembrie, sumele primite de către cabinetele medicilor de familie din judeţ s-au situat, în general, între 5.000 şi 10.000 de lei. Au existat şi extreme, în funcţie de numărul de pacienţi înscrişi în listă şi de serviciile medicale care au fost acordate în luna respectivă. De aceea, a existat un cabinet căruia i s-a decontat, pe luna septembrie, numai suma de 3.303 lei, în vreme ce un alt cabinet, al unui medic din comuna Hangu, a primit chiar şi 20.344,09 lei.

Potrivit medicului de familie Mihaela Covrig, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Neamţ, aceşti bani sunt împărţiţi în mai multe părţi, iar la final, suma care îi rămâne unui medic de familie nu este mai mare decât salariul unui medic specialist care lucrează într-un spital. După spusele acesteia, din banii decontaţi cabinetului medical de către CAS Neamţ sunt plătiţi asistenţii medicali, infirmierii, se plătesc softurile de cabinet, utilităţile – căldură, electricitate şi tot ce mai este nevoie, plus alte cheltuieli.

În aceeaşi lună, medicii de familie şi asistenţii medicali care au făcut gărzi la centrele de permanenţă din judeţ au primit, împreună, 313.246,92 de lei.COMENTARII

WORDPRESS: 0