Prima paginăSanatate

25.000 de doze de vaccin antigripal în județul Neamț

25.000 de doze de vaccin antigripal în județul Neamț

Dimensiune text

 

Direcția de Sănătate Publică Neamț a anunțat că marți, 5 decembrie, a primit 25.144 doze de vaccin gripal. Dozele de vaccin au început să fie distribuite în județ miercuri, 6 decembrie, pentru a fi administrat persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

În luna octombrie, DSP Neamț a solicitat Ministerului Sănătății 43.904 doze vaccin antigripal, iar prima tranșă de vaccin antigripal s-a primit în data de 24 octombrie, 578 doze, cu recomandarea de a fi distribuite către personalul medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, unitățile și centrele de primire urgențe, precum și secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din județ.

La începutul acestei săptămâni, a început livrarea celor un milion de doze de vaccin gripal în teritoriu, conform anunțului furnizorului de vaccin către Ministerul Sănătății. „Pentru a evita în viitor situațiile de întârziere în aprovizionarea cu vaccin antigripal, Ministerul Sănătății a  încheiat, pentru prima oară, un acord-cadru pentru achiziția vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani. De altfel, Ministerul Sănătății încheie acorduri-cadru  pentru toate tipurile de  vaccin. Anul acesta, Ministerul Sănătății va achiziționa peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu față de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc. Conform ultimelor date furnizate de către Institutul de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecții respiratorii acute încadrându-se în intervalul așteptat pentru această perioadă”, precizează un comunicat al Ministerului Sănătății.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0