HomePolitica

Elena Udrea, viitoare membră a „marii familii romaşcane”

Ceea ce la început părea doar un zvon, devine o ipoteză demnă de luat în seamă. Nemţenii ar putea-o avea ca reprezentant în Parlament chiar pe Elena Udrea.

 

 

Deocamdată, nu au existat confirmări oficiale, dar se ştie că invitaţia a fost lansată, deja, de liderii organizaţiei PDL Neamţ. Se pare că ea ar avea la bază buna colaborare pe care Elena Udrea a avut-o, în perioada mandatului de ministru, cu autorităţile din judeţul Neamţ. Probabil că săptămîna viitoare se va şti răspunsul privind candidatura fostului ministru Elena Udrea, după ce democrat-liberalii şi noua alianţă de dreapta îşi vor stabili o listă finală a candidaţilor pe colegii. Pînă atunci, bursa zvonurilor funcţionează din plin.

 

Udrea are mai multe oferte din ţară

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului are mai multe oferte de a candida, mai ales oferte venite din zonele ţării unde MDRT a finalizat importante proiecte de infrastructură. Potrivit presei centrale, Elena Udrea mai ia în calcul candidatura la Tulcea sau Arad, dar şi în actualul său colegiu din Bucureşti. Asta pentru că, în ciuda declinului tot mai accentuat prin care trec democrat-liberalii la nivel central, sondajele interne o dau ca favorită pe Elena Udrea în colegiul său, cu o intenţie de vot de aproape 40%.

Susţinătorii unei eventuale candidaturi a Elenei Udrea la Neamţ mai au argumentul proiectelor MDRT desfăşurate în Neamţ în mandatul său de ministru. Faptul că acestea au adus un beneficiu concret comunităţii locale oferă un avantaj net democrat-liberalilor în campanie. Dacă Elena Udrea va fi convinsă sau nu să candideze, vom afla în perioada următoare. Oficial, democrat-liberalii au timp la dispoziţie pînă la jumătatea lunii octombrie pentru a se prezenta public cu o listă finală şi completă a candidaţilor pentru alegerile parlamentare.

Comentarii

WORDPRESS: 27
  • Anina 12 ani ago

    Ce-i trebuie la Roman sa devina un oras mai puternic? Ii trebuie o minte sclipitoate ca Elenei Udrea care stie sa puna mecanismele in miscare.A demostrat la min dezvoltarii…sigur o va demonstra si la noi in Neamt.

  • Hermes 12 ani ago

    hai ca in loc de galeti portocalii o sa primiti cate o geanta , votati !

    • Anghel Ionut 12 ani ago

      Hermes, nu trebuie sa gandesti asa pentru ca nu ai dreptate si te contrazic ca o sa fie asa.. Municipiul Roman a avut in persoana lui Marius Neculai un deputat care ne-a reprezentat binisor in parlamentul romaniei dar care nu a facut tot ce a promis in campania electorala din 2008, venirea Elenei Udrea in familia noastra este indreptatita si pe buna dreptate aceasta femeie trebuie sa faca parte din viata noastra pentru ca investitiile facute in municipiul Roman in perioada in care ea a fost ministru le putem vedea peste tot, oriunde mergem in Roman gasim cate ceva construit sau reabilitat din fondurile MDRT sau fonduri europene accesate cu ajutorul ei.. Asadar Hermes, hai sa lasam la o parte glumele cu galeti, genti, pantofi sau orice altceva pentru ca in Roman o sa vina un politician care ne-a ajutat mult fara sa ne promita nimic…

      • claemi 12 ani ago

        du-teeeeeee ma portocaliule ca habar n-ai ce- cu tine!

  • Ea clar o manevră de-a lui Pinalti. Fufi nu are ce căuta la Roman. Nici vorbă de „marea familie romaşcană”. Şi e clar că nu va ieşi. E un pariu pe un cal mort. Dacă, totuşi, va fi votată , puteţi fi siguri că nu va călca pe la Roman pe perioada mandatului. Nu de alta, dar în oraş nu prea există magazine cu poşete de mii de euro. Ce alt motiv ar mai avea să vină la Roman? Da, poate că a dat ceva bani pe vremea mandatului ei (altă anomalie). Însă, aşa o cerea interesul de partid atunci. Candidatura ei la Roman e ca un fel de recompensă şi o dovadă că Bucureştiul nu o mai vrea. Se mizează pe ignoranţa şi amnezia romaşcanilor.
    P.S. Fotografia din articol ori e din adolescenţa domniei sale, ori informatica a făcut iarăşi minuni…
    E păcat că dl. Neculai a fost marginalizat, îndepărtat, practic, din partid, deşi a făcut multe lucruri pentru oraş. Însă, în politică, vremea este foarte instabilă iar „cimitirul este plin de oameni de neînlocuit”…
    Sper din tot sufletul să mai aud un apel la absenteism electoral…

    • Alecu 12 ani ago

      Dupa cum observi Udrea are mai multe oferte de a candida in mai multe judete din tara, dar se zvoneste din ce in ce mai des ca va candida in proportie de 80% in colegiul 4 din Roman-Ion Creanga.. Daca nu-i pasa de Roman ar mai fi candidat aici? Daca nu-i pasa de Roman oare mai sustinea orasul Roman in perioada in care a fost ministru? Eu cred ca ne-a ajutat foarte mult si merita aprecierea si recunostinta noastra.. Ar trebui sa fi mandru ca un politician care este respectat de tot parlamentul si are un cuvant greu de spus in politica din Romania va candida la noi in Roman…

    • Petrisor 12 ani ago

      De ce n-ar avea succes stimabile?? Centrul Romanului a fost reabilitat in mandatul ei, s-a modernizat bazinul de inot, s-au creat noi drumuri, pe scurt am beneficiat de investitii masive realizate cu ajutorul fondurilor europene si s-au creat multe locuri de munca. Cati dintre actualii politicieni pot veni in fata electoratului si sa-si prezinte realizarile?? Iti zic tot eu, nu prea sunt!! Daca e asa bun dl. Neculai de ce n-a ramas in functie?? Nu-mi zi acum ca si-a dat demisia in urma presiunilor ca ar fi de domeniul SF. Privesc cu incredere la posibila candidatura a fostei ministrese si imi fac sperante ca Romanul nu va ignorat in viitoarele proiectele ce ar presupune o dezvoltare regionala si a infrastructurii !

  • Dobre Florin 12 ani ago

    Dupa parerea mea este lucru imbucurator ca Elena Udrea va candida la noi in Neamt.. Ea o sa aduca un plus judetului, dar mai ales orasului Roman. Probabil ca asa ar fi si normal, dupa ce a facut atatea lucruri bune in orasul si judetul nostru sa i se ofere sansa sa candideze in colegiul 4 din Roman- Ion Creanta, astfel ii vom putea multumi si ne vom putea arata atasamentul si recunostinta fata de aceasta pentru toate proiectele bune realizate aici in perioada in care a fost ministru…

  • parinte 12 ani ago

    Hai ca o sa primim si ciocolata data prin geamul masinii ca tocurile nu-i permit sa coboare , sau ii este cam scarba da noi MOLDOVENII ,

    • Irina 12 ani ago

      Parinte, am observat ca Elena Udrea face o altfel de politica, nu precum se intampla in USL unde se dau saci cu faina, sticle de ulei si cartofi… Am vazut de-a lungul timpului ca Elena Udrea a facut politica prin realizari, prin proiecte bune si prin fapte concrete.. Aceasta este politica care trebuie sa predomine in Romania, prin fapte si realizari… Asadar Udrea a facut destule pentru Neamt si pentru Roman asa ca merita sa ne scoatem palaria in fata ei si sa o asteptam sa candideze aici…..

      • Catalin 12 ani ago

        A facut, cum ar sa sa imparta PDLul sacose portocalii in Piata Mica cu o zi inainte de alegerile pentru primar, da a facut PDL de s-a rupt…

  • Silviu 12 ani ago

    Probabil se gandeste ca doar la Neamt sunt suficienti votanti pentru metresa lu’ Base.

    • Marius 12 ani ago

      Fiind comunitate cu oferta turistica generoasa, Elena Udrea are experineta necesara ca aceasta comunitatea sa o transforme in obiectiv turistic European. Avantaje? Micile afaceri din zona vor avea de castigat…existand astfel un capital financiar de rulat foarte mare care poate genera avantaje indirecte pentru comunitate. Orice ban care intra intr-o comunitate daca este administrat corespunzator poate genera prosperitate pentru omul de rand.

      • Catalin 12 ani ago

        Micile afaceri ….capital financiar de rulat foarte mare. Daca zici tu ca sunt mici afaceri cum de au astea un capital f mare ??? Da si Helena ta stie sa administreze banu f bine, dar nu asa de bine in folosul comunitatii ci in folosul propriu!!!

  • alina 12 ani ago

    Pentru mine ar fi o veste buna daca s-ar anunta ca Elena Udrea va candida la Roman. E un politician puternic si cu un cuvant greu de spus in partid si in Parlament. Nu e suficient ca un deputat sau senator sa fie bine-intentionat, trebuie sa aiba si puterea sa impuna ideile si proiectele lui pentru a fi votate. Asa ca noi vom avea un nume cu adevarat important care se va bate pentru noi.

  • tanasa 12 ani ago

    Mai fratilor portocalii,io-s prost , dar cand vad cat de multi suntem, prind curaj ! Asa ca dati-i inainte!

  • Mai rau nu se poate,mai bine nu avem.Jocurile sunt facute la Bucuresti in asa fel incat toata lumea sa fie multumita.Asa ca degeaba ne dam noi cu parerea in fel si chip,nu putem schimba nimic din ce s-a hotarat.Putem sa ne intrebam doar de ce am fost alesi noi moldovenii pentru aceste manevre,ramane ca raspunsul sa vi-l dati fiecare singur.

    • Catalin 12 ani ago

      Ba da poti face, cum Basescu a fost facut K.O. la referendum de 7, 4 milioane de romani cu capul pe umeri care au inceput sa vada adevarul si realitatea din tara noastra, la fel se poate intampla si in cazul Elenei Udrea care poate pleca de la Roman cu coada intre picioare si cu o umilinta pe care sa o afle toata tara. Eu ununl as fi mandru sa stie toata tara ca Romanul are coloana vertebrala si isi aminteste de toate relele facute de PDL si Udrea si toata sleahta lui Base.

  • cetatean 12 ani ago

    Pt. D. Florin , credem ca ai ca toti PDL-listi notiuni ascunse de interese personale de o vrei pe Udrea asa de mult , fai o poza si dormi cu ea sub cap ca alti PDL-listi

  • Hermes 12 ani ago

    vad ca mai mult ganditi situatia din prisma a ce a fost si nu a ceea ce va veni…daca madam Udrea nu va mai avea cui sa ceara bani fiindca nu va mai fi majoritate PDL, cine ii va da fonduri? isi va vinde posetutele sa va puna voua borduri? n-am indoiala ca nu va fi votata ca Neamtul sigur va fi pe invers ca si la locale, dar 4 ani nu va mai misca nimic aici pentru ca nu vor fi agreati de cei de sus

  • Vasile 12 ani ago

    Fraţilor,
    luaţi lecitina şi numai ridicaţi în slăvi pe „blonda supremă”. Şi…ce e cu limbajul astă de lemn impregnat cu nostalgii comuniste de genul „minte sclipitoare”, „un politician care ne-a ajutat mult”, „un politician care este respectat de tot parlamentul”, „are experineta necesara ca aceasta comunitatea sa o transforme in obiectiv turistic” etc. Atâtea elucubraţii într-un spaţiu atât de restrâns nu am mai auzit demult!! Similitudinile comentariilor pro-Udrea mă fac să cred că este unul şi acelaşi personaj care încearcă să inducă o opinie pozitivă despre tanti. Fără a face analiză de text, termenul „ajutor” revine obsesiv, ceea ce mă face să mă întreb: nu cumva madam nu a fost edilul oraşului şi eu nu am observat? Toate lumea e de acord că lucrurile s-au mişcat la Roman, însă nu e meritul cucoanei. Cum rămâne cu ai noştri, romaşcanii? Un alt exerciţiu de memorie: nu asta era cucoana care introdusese Norvegia în E.U.?!?
    Aşa că mai lăsaţi populismele, că romaşcanii nu sunt oameni cu deficienţe…de memorie, bineînţeles.

  • antipupinbasist 12 ani ago

    E bun si un articol de asta, toti pupinbasistii s-au mutat sa comenteze pe ziarul de roman, e o realizare totusi. Cat despre realizarile lu’ madame sacaz udrea nu e nimic de comentat, pt ca nu are realizari..cel putin nu in bine..asa ca nu prea are ce cauta pe la noi.. eu zic sa-si vada de cocoselul ei si sa ne lase cu ale noastre 🙂

  • Eu nu stiu cine spune ca a facut, ori nu vede ori de la atatea carti de vizita a uitat…Elena daca a semnat ceva a semnat ca era in atributiunile de serviciu. Nu a facut nimic nu avea interes sa faca ea ceva la Roman…Sa candideze in colegiu unde a fost pana acum deputat sau acolo numai este nimic de facut ma scuzati…

  • prostul satului 12 ani ago

    Ar trebui schimbata legea. pentru a putea candida intr-un colegiu sa ai domiciuliul in el de cel putin 5 ani. De unde sa stie tanti din Plescoi ce nevoi are „marea familie romascana”. Iar in privinta proiectelor e putin cam logic: primar din PDL, guvern PDL … concluzia o trage fiecare

  • Marius 12 ani ago

    Nu ea zis ca vrea sa candideze aici, i s-a facut o invitatie,momentan nimic nu este batut in cuie.Si daca ar accepta invitatia eu una o voi vota, a fost singura careia ia pastat de zona asta.

    • Un cetatean 12 ani ago

      Tanti Marius,
      las-o mai moale cu spritul ca „mananci” cuvinte si nu le mai „legi”. Sper sa nu candideze aici. Nu s-a rasturnat carul cu nenorociti aici, sau?

      Un cetatean …turmentat

  • gicu 12 ani ago

    Ce tot vorbiti , nu mai are unde se ascunde ,ca peste tot a umplut-o de material, aci a inpartit bine ca a si avut cu cine madam carnacior de…Ne umple de onoare..Umbla vorba ca PInalti il sprijina pe Ursarescu si el la Roman plescoiu .Ceilalti candidati papagali, fazani,sa fia acolo.