Prima paginăActualitate

235 de vitezomani, sancționați de polițiști

235 de vitezomani, sancționați de polițiști

Dimensiune text

 

În perioada 5 – 7 mai, polițiștii Serviciului Rutier Neamţ au acţionat pe linia combaterii excesului de viteză, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul IGPR. Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conştientizarea opiniei publice, precum şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră.

În cadrul acțiunii, au fost folosite toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier, inclusiv cele neinscripționate, fiind aplicate 319 sancțiuni contravenționale, dintre care 235 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, au fost reținute 31 de permise de conducere, dintre care 23 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise, și au fost retrase trei certificate de înmatriculare. Acțiunile vor continua și în perioada următoare, pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

De asemenea, în cadrul activităților curente desfășurate de către polițiștii nemțeni, în acest weekend, șase conducători auto au fost depistați, fiind sub influența alcoolului. Aceștia au fost identificați, în trafic, pe raza localităților Ștefan cel Mare, Bicaz, Pipirig, Grințieș, Valea Ursului și Gârcina.

„Cea mai mare valoare a testării cu aparatul etilotest a reprezentat-o rezultatul de 1,37mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cazurile, conducătorilor auto depistați în flagrant, le-au fost reținute permisele de conducere și le-au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”, informează IPJ Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0