Prima paginăEducatie

230 de lei, taxa de BAC

Dimensiune text

Absolvenții de liceu din promoțiile anterioare, care se prezintă pentru a treia oară la examenul de bacalaureat, vor plăti o taxă de 230 de lei.

 

 

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit cuantumul taxelor de examen ce urmează a fi plătite de absolvenții de liceu din seriile anterioare, care au participat, până acum, la două sesiuni de examen. Pentru a putea susține a treia oară examenul de maturitate, candidații vor trebui să plătească 230 de lei pentru a susține cheltuielile de examen. Taxa este valabilă pentru candidații care vor relua examenul integral. În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată se face diferențiat. Candidații care vor avea de susținut doar anumite probe de examen vor plăti taxe mai mici, în funcție de numărul de probe la care participă.

Cuantumul taxelor va fi stabilit la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, în conformitate cu prevederile metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat, aprobată de Ministerul Educației.
Taxe vor plăti și absolvenții care se prezintă pentru a treia oară la examenul pentru obținerea atestatului, absolvenții claselor de matematică – informatică, intensiv informatică, ai claselor cu studiu intensiv și bilingv al limbilor străine.

Taxele vor fi stabilite tot la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, în funcție de prevederile legislative în vigoare, la fel ca și pentru candidații care se prezintă a treia oară pentru obținerea certificatelor de competențe profesionale.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0