Prima paginăEconomie

21 de dosare penale privind activităţi de contrabandă, la Tribunalul Neamţ, în 2016

21 de dosare penale privind activităţi de contrabandă, la Tribunalul Neamţ, în 2016

Dimensiune text

 

Tribunalul Neamţ a înregistrat, anul trecut, 21 de dosare penale ce vizează activităţi de contrabandă. Datele prezentate provin dintr-un studiu realizat de către Asociația InfoCons și susținut de British American Tobacco în cadrul campaniei „Stop Contrabanda! Ia atitudine”.

În funcţie de numărul dosarelor finalizate, Tribunalul Neamţ ocupă locul 12 în clasamentul tribunalelor analizate. Conform datelor colectate, din totalul dosarelor înregistrate în anul 2016, la Tribunalul Neamţ au fost finalizate 4 dosare, iar 17 dosare sunt în lucru.

Studiul evaluează rezultatele din 2016 ale acțiunilor desfășurate de principalele autorități implicate în combaterea fenomenului de contrabandă. Informaţiile prezentate în studiu au fost obţinute în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi colectate prin intermediul chestionarelor trimise de către reprezentanții Asociației „InfoCons” autorităţilor vizate.

Campania „Stop Contrabanda! Ia atitudine” (mai multe detalii pe www.anticontrabanda.ro) are ca scop informarea publicului atât în legătură cu dimensiunea fenomenului contrabandei, cât și referitor la eforturile autorităților statului român pentru stoparea acestui fenomen.

„Contrabanda are profunde efecte economice şi sociale, prejudiciind bugetul de stat și limitând capacitatea de dezvoltare a României. Totodată, acest fenomen reprezintă un risc pentru siguranţa naţională, contrabanda fiind adesea asociată și altor activități infracționale, putând reprezenta chiar și o sursă de finanţare pentru activităţi teroriste”, precizează un comunicat al InfoCons.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0