21 de şoferi au rămas pietoni

21 de şoferi au rămas pietoni

Dimensiune text

 

politie controlPentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, conducerea IPJ Neamţ a dispus ca aproape 400 de poliţişti să acţioneze, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele artere judeţene, pentru minivacanţa ocazionată de Sărbătoarea Rusaliilor.

„Pe drumurile din judeţul Neamţ nu au avut loc accidente de circulaţie soldate cu persoane rănite sau decedate, înregistrându-se doar accidente uşoare, iar acest fapt s-a datorat inclusiv cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite responsabile în această perioadă. Astfel, în perioada 18 – 20 iunie, au fost constatate 49 de infracţiuni şi au fost efectuate actele premergătoare urmăririi penale, fiind surprinse în flagrant opt persoane bănuite de săvârşirea unor fapte de natură penală. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 639 de sancţiuni, în valoare de circa 159.000 lei, dintre care 93 de sancţiuni privind nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 526 de sancţiuni contravenţionale. Au fost reţinute 21 de permise de conducere de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 12 pentru conducere cu viteză excesivă, două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri.

 COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • cred ca astfel de actiuni pot reduce numarul accidentelor,nu introducerea a inca doua probe la examen.Majoritatea incepatorilor respecta regulile in trafic,problema este viteza excesiva la care nu pot renunta cei care au multi cai sub capota.Deocamdata nu am permis,m-am inscris acum o luna la scoala si momentan invat codul rutier de pe
    http://i-drpciv.ro ,iar saptamana viitoare voi avea si prima ora de conducere.Sper sa-l iau din prima si sa nu am parte de evenimente neplacute

  • Marian 4 ani

    si mie mi-a fost retinut permisul 90 de zile pentru depasirea limitei de viteza cu peste 50 de km/h, dar mi-am redus pedeapsa sustinand examenul 13 din 15 pentru redobandirea permisului. M-a ajutat mult faptul ca am rezolvat chestionare pentru redobandirea permisului pe http://chestionare-az.ro ,la examenul cu politia am obtinut punctajul maxim 15 din 15.