Prima paginăSport

„2013 să fie anul remedierii greșelilor”

Dimensiune text

Carmen Iederan (foto) este unul dintre numele cunoscute în lumea atletismului românesc, unul dintre profesorii reprezentativi pentru școala romașcană de antrenori, cea care furnizează, an de an, sportivi de valoare în amintita disciplină.

;

;

Așadar, nu este deloc întâmplător că și în 2012, la fel ca și în precedenții, elevii antrenoarei Carmen Iederan figurează printre primii zece clasați sportivi la Clubul Atletic Roman. Chiar dacă, în 2012, nu a avut niciun discipol pe locul I, în ierarhia stabilită la club, a avut patru între primii 10: Mihaela Asmarandei – locul 4, Cristinel Olărașu – locul 5, Florin Asmarandei – locul 6 și Cosmin Cârlig – locul 9, cu toții medaliați la campionatele naționale, la diferite categorii de vârstă, de la cei mici până la seniori.

Mulțumirile cele mai mari în sezonul care s-a încheiat i-au fost aduse de grupele de copii, poate și pentru că așteptările au fost mai mari la cei cu mai multă experiență.

Pot spune că a fost un an bun, cu rezultate notabile la toate grupele de copii. Cosmin Cârlig este un sportiv de mare perspectivă, cu care vreau să intru în concurs și la o grupă superioară de vârstă, cea a juniorilor II. De asemenea, Marius Aionesei promite o carieră frumoasă. Mari speranțe îmi pun și în Marius Dudău. Trecând la grupa cea mai ridicată de vârstă, surpriza plăcută a fost bronzul cucerit de Florin Asmarandei la naționalele de seniori, la aruncarea ciocanului. Însă, aș fi vrut mai mult de la el. Sunt mulțumită în privința locului ocupat de el la naționale, dar nu și de rezultat. Trebuia să arunce mai mult de 60 de metri, nu sub. Sper ca anul 2013 să fie unul al remedierii greșelilor, atât în privința lui, cât și a altora. Ca pronostic, aș spune că Florin va lua medalie de argint, poate și mai bine, la anul, la naționale, mai ales că a mai rămas un singur concurent la titlul național în proba sa. Și pentru Mihaela va fi mai greu, întrucât încheie junioratul și va trece la tineret. Mă așteptam, la fel ca și la Olărașu, să ia medalie de aur în vară. Mergem mai departe, cu optimism, dar și cu foarte multă muncă. Nu există altă variantă pentru a face performanță„, a afirmat Carmen Iederan.

COMENTARII

WORDPRESS: 0