Prima paginăReligie

2013 a fost întâmpinat cu rugăciuni, la Catedrala Arhiepiscopală

Dimensiune text

PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat, în Catedrala „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Roman, la trecerea în noul an civil 2013, slujba Acatistului Domnului Iisus Hristos.

 

 

Slujba, săvârșită de un sobor de preoți și diaconi, și în prezența a numeroși credincioși, a fost însoțită de rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite în anul care a trecut și de rugăciuni la intrarea în noul an.

La finalul slujbei, PS Ioachim Băcăuanul a adresat celor prezenți un cuvânt în care a arătat, printre altele, că trecerea dintre ani trebuie întâmpinată mai întâi în rugăciune: „Hristos Domnul să vă dăruiască tuturor celor care vă rugați sănătate și mântuire, pace și bucurie, să binecuvânteze familiile și activitățile dumneavoastră și să vă împlinească toate dorințele de bine„. Slujba a constituit, a spus ierarhul, un bun prilej de a solemniza în cultul public momentul trecerii în noul an și de a cere binecuvântarea anului care începe.

În prima zi a noului an, PS Ioachim Băcăuanul a oficiat, în Catedrala Arhiepiscopală, slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare.

COMENTARII

WORDPRESS: 0