HomeEducatie

2000 de restanțieri la BAC

La sesiunea de toamnă vor participa absolvenți din seria curentă, din seriile anterioare, precum și elevii de liceu care nu au putut intra în examenul de bacalaureat din cauza corigențelor.

 

Absolvenții de liceu care nu au trecut de prima sesiune a examenului de maturitate, desfășurat în perioada 11 iunie – 6 iulie, mai au o șansă în toamna acestui an. „Pentru sesiunea din toamnă, în județul Neamț s-au înscris 1.868 de absolvenți de liceu, din care 1.401 de absolvenți din seria curentă și 467 din seriile anterioare. Acestora li se vor adăuga elevii de liceu care au trecut cu bine de examenele de corigență. Ei se vor înscrie la sesiunea de toamnă a bacalaureatului abia pe 10 august„, a precizat profesoara Florentina Ungureanu, inspector școlar de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț.
În județul Neamț sînt șase centre de examen la Piatra-Neamț (trei), Roman (două) și Tîrgu-Neamț (unul), precum și două centre de evaluare la Piatra-Neamț și la Roman (Grup Școlar „Vasile Sav”).

 

Probele de foc ale BAC-ului de toamnă

 

Absolvenții intră în examen, pentru evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în perioada 20 – 21 august. Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională are loc pe 21 și 22 august, iar evaluarea competențelor digitale are loc între 23-24 august. „Cei mai mulți dintre candidații înscriși la sesiunea de toamnă a bacalaureatului vor susține doar probele scrise, deoarece au susținut și luat probele de evaluare a competențelor în sesiunea din vară„, a spus inspectorul școlar Florentina Ungureanu.

Începînd cu 27 august, absolvenții înscriși la bacalaureatul de toamnă vor susține probele scrise ale examenului. Proba la literatura română va avea loc pe 27 august, iar proba obligatorie a profilului, pe 29 august. Proba la alegere a profilului și specializării este programată pe 31 august. Primele rezultate la sesiunea de toamnă a bacalaureatului vor fi afișate pe 2 septembrie, pînă la orele 16.00. În aceași zi, cei care vor fi nemulțumiți de evaluarea lucrărilor vor avea posibilitatea să depună contestații, în intervalul orar 16.00 – 20.00. Rezolvarea contestațiilor este prevăzută în intervalul 3-4 septembrie. Rezultatele finale ale bacalaureatului vor fi afișate pe 5 septembrie.

La sesiunea de toamnă a bacalaureatului se pot înscrie atît absolvenții de liceu din acest an care nu au trecut probele examenului, cei care nu s-au înscris la sesiunea de vară, precum și absolvenții din promoțiile anterioare, cu condiția ca aceștia din urmă să scoată bani din buzunar, respectiv cîte 39 lei pentru fiecare probă.
Candidații care nu vor promova nici această sesiune a bacalaureatului vor trebui să se pună cu burta pe carte pînă la sesiunea din vara anului următor.

Comentarii

WORDPRESS: 0