Prima paginăEducatie

20 de minute de foc pentru elevii de clasa a II-a

Dimensiune text

Testele de la Evaluarea Naţională vor fi corectate în cadrul şcolilor, de câte doi profesori din unităţile de învăţământ nemţene.

Elevii de clasa a II-a au susţinut luni, 18 mai, prima probă la Evaluarea Naţională. Proba scrisă a fost un test care le-a evaluat copiilor competenţele de scriere la limba română. „Nu au existat probleme deosebite la proba scrisă de la Evaluare Naţională. Subiectele nu ar fi trebuit să ridice probleme copiilor, având în vedere că Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a II-a se susţine începând de anul trecut, iar pregătirea probelor s-a putut realiza cu ajutorul modelelor de teste publicate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice”, a precizat profesor Elena Laiu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.

Potrivit calendarului Evaluărilor Naţionale, marţi, 19 mai, elevii de clasa a II-a vor susţine testul pentru competenţele de citire, iar miercuri, 20 mai, vor susţine testul la matematică. Durata testărilor la Evaluarea Naţională pentru clasa a II-a este de 20 de minute. Fiecare test este corectat în cadrul şcolilor de câte doi profesori din unitatea şcolară respectivă, în termen de cel mult şapte zile de la susţinerea acestora. Notele nu vor fi trecute în catalog. Pe baza rezultatelor obţinute la testele de Evaluare Naţională, cadrele didactice vor elabora planuri individualizate de învăţare, acolo unde este nevoie şi îi vor informa pe părinţi şi pe elevi asupra stadiului competenţelor evaluate.

În următoarele două săptămâni, elevii de la clasele a IV-a şi a VI-a vor susţine, la rândul lor, testările naţionale după model PISA. Este al doilea an când Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice organizează evaluări menite să arate profesorilor nivelul copiilor, înainte să ajungă la Evaluarea Naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a.

COMENTARII

WORDPRESS: 0