20 de ani de pușcărie pentru concubinul criminal

A fost zdrobită în bătaie, lăsată să agonizeze, apoi tîrîtă în drum, ca un animal fără suflare. Este povestea unei tinere din comuna Icușești, a cărei viață s-a oprit la doar 36 de ani. Concubinul ei din Icușești nu recunoaște că a omorît-o în bătaie. Bărbatul a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile.

 

Foto: Casa din Icușești unde s-a produs tragedia

 

Gheorghița C. trăia de aproape un an în concubinaj cu Vasile Șerban. Amîndoi erau de etnie rromă, iar bărbatul era cunoscut în sat ca un om agresiv, abia eliberat din pușcărie, care avea conflicte dese cu localnicii și era iubitor de băuturi alcoolice. Săptămîna trecută, Gheorghița a fost internată în spital din cauza iubirii pe care Vasile Șerban a demonstrat-o cu ciomagul. A plecat din spital duminică și s-a întors acasă, dar fără să bănuiască faptul că aceea va fi ultima zi pe care o va mai trăi.

În noaptea de duminică spre luni, bărbatul a bătut-o din nou pe Gheorghița. După ce a văzut că nu mai suflă, Vasile Șerban s-a dus în cealaltă cameră a casei și a cerut ajutor de la sora femeii și de la concubinul acesteia. Aceștia au sunat la 112. Apoi, Gheorghița a fost înfășurată într-o pătură și dusă de acasă aproape de postul de poliție, acolo unde trebuia să ajungă ambulanța. După ce medicul a constatat decesul, Vasile Șerban s-a făcut nevăzut. A fost căutat de polițiști mai bine de 24 de ore, fiind găsit, marți la amiază, în centrul municipiului Roman.

Bărbatul a fost dus la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamț și audiat. „La audieri, suspectul a susținut o altă variantă a decesului concubinei sale. Acesta a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile. Colegii continuă cercetările„, a afirmat procurorul Virgil Cornea, purtătorul de cuvînt al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamț.

Între timp, medicii legiști au stabilit drept cauză a decesului o lovitură la cap, produsă cu un corp ascuțit, înțepător.

Dacă va fi găsit vinovat pentru moartea concubinei sale, Vasile Șerban riscă să stea următorii 20 de ani după gratii.


COMENTARII

WORDPRESS: 0