2.400.000 de lei din munca la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ a descoperit, anul trecut, 318 persoane care erau angajate fără un contract legal. Cuantumul amenzilor aplicate pentru muncă fără forme legale de angajare a fost de 2.400.000 lei.

În urma controalelor privind relaţiile de muncă, efectuate în 2013 asupra a 2.400 de agenţi economici din judeţ, cei 20 de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ au identificat, la 166 dintre angajatori, 318 persoane care lucrau fără a deţine o formă legală de angajare. Cele mai multe persoane care lucrau la negru au fost identificate în luna aprilie, atunci când, la 19 angajatori, s-au descoperit 63 de persoane fără contract de muncă. Cuantumul total al amenzilor aplicate pentru muncă fără forme legale de angajare a fost de 2.400.000 lei.

La ultima raportare, pentru luna decembrie a anului trecut, în urma controalelor pe care inspectorii de muncă le-au derulat au fost constatate o serie de abateri care au dus la aplicarea a 123 de amenzi, care au însumat 167.000 lei. Au fost sancţionaţi mai mult de jumătate dintre agenţii economici verificaţi, cele mai multe nereguli fiind depistate în ce priveşte protecţia salariaţilor. În 99 dintre cazuri, patronii firmelor au fost amendaţi pentru încălcarea normelor de protecţia muncii, valoarea amenzilor fiind de 40.500 lei. În ultima lună a lui 2013 s-au înregistrat şase accidente de muncă, ale căror victime s-au ales cu răni ce le-au împiedicat temporar să îşi desfăşoare activitatea. În decembrie au fost găsite 12 persoane, care lucrau la opt societăţi comerciale, fără a avea contracte individuale încheiate. Au fost aplicare amenzi ce au cumulat 120.000 lei, dar au fost constatate şi alte nereguli la zece dintre firmele verificate şi, ca urmare, s-au aplicat amenzi ce au totalizat 6.500 de lei.

Pe lângă persoanele care lucrau la negru, anul trecut au fost depistate şi alte persoane cu situaţii în neregulă, pentru care angajatorii au înregistrat contractele individuale de muncă în registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic, cu încălcarea termenului prevăzut de HG nr. 500/2011 (cel mai târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariatul în cauză). Au fost dispuse măsuri pentru remedierea neconformităţilor şi, totodată, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.


COMENTARII

WORDPRESS: 0