2.000 de credincioși în noaptea Învierii, la Catedrala Arhiepiscopală

Dimensiune text

La slujba Învierii de la Catedrala Arhiepiscopală „Sfînta Cuvioasă Parascheva” din Roman, 2.000 de credincioși au venit să primească lumină din Lumina Sfîntă a Învierii Domnului.

 

 

Slujba a fost oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Ierarhul a susținut în fața celor prezenți un cuvînt de învățătură în care a evidențiat semnificația și importanța sărbătorii Învierii Domnului pentru viața creștinilor. Sărbătoarea a continuat cu partea numită Canonul Învierii Domnului și cu oficierea, în Catedrala Arhiepiscopală, a Sfintei Liturghii a Sfîntului Ioan Gură de Aur.

PS Ioachim Băcăuanul a adresat, la finalul Sfintei Liturghii, un cuvînt tuturor celor care au avut dragostea și răbdarea de a petrece noaptea binecuvîntată în atmosfera de rugăciune specifică acestei zile, și a ciocnit un ou roșu cu fiecare dintre cei prezenți, rostind salutul pascal „Hristos a Înviat!”. Aceste cuvinte, cu care, timp de 40 de zile, credincioșii se vor saluta unii pe alții, nu sînt doar niște simple cuvinte de salut, ci sînt o mărturisire de credință de o deosebită putere, ca părtași la Învierea Domnului Iisus Hristos.

„Cu prilejul acestei sărbători mari și sfinte, vă dorim pacea și bucuria Învierii Mîntuitorului Iisus Hristos, sănătate și mult ajutor de la Dumnezeu”, a spus PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Și în celelalte biserici din oraș, credincioșii au participat în număr mare la slujba Învierii, pentru a primi Lumina Sfîntă.COMENTARII

WORDPRESS: 0