2.000 de alegători în plus, în Neamţ, pentru alegerile parlamentare din decembrie, faţă de locale

2.000 de alegători în plus, în Neamţ, pentru alegerile parlamentare din decembrie, faţă de locale

Listele electorale, pe înţelesul tuturor
Listele electorale au ajuns secret de stat
Alegătorii se pot juca cu ștampila pe buletinul de vot

 

alegeri08-680x365Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis Biroului Electoral Central, în data de 17 septembrie 2016, numărul alegătorilor înscrişi în Registrul electoral – inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016 – şi numărul minim de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor la nivel naţional, precum şi în fiecare circumscripţie electorală, în conformitate cu art. 50 alin. (1) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru judeţul Neamţ, Autoritatea Electorală Permanentă a transmis un număr de 472.087 de alegători înscrişi în Registrul electoral, respectiv numărul de 4.720 de semnături necesare pentru susținerea candidaturilor în circumscripție.

„Menţionăm că datele referitoare la numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral sunt într-o continuă modificare, fiind actualizate prin operaţiuni curente efectuate de primari, prin importuri de date de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi de la Direcţia Generală de Paşapoarte. Pentru corecta informare a opiniei publice, AEP va comunica periodic situaţia privind numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral”, precizează un comunicat al AEP.

Pentru alegerile locale din luna iunie a acestui an, în Neamţ au fost tipărite buletine de vot pentru  470.816 alegători, în timp ce pentru alegerile prezidenţiale din 2014, în Neamţ s-au aflat 472.613 persoane pe listele electorale.

La nivel naţional, numărul alegătorilor înscriși în Registrul electoral este de 18.935.857, din care 18.325.895 sunt cetățeni cu domiciliul sau reședința în una dintre cele 42 de circumscripții din România, iar 609.962 sunt cetățeni cu domiciliul sau reședința în afara țării, inclusiv cei care au solicitat înscrierea în Registrul electoral la o adresă din străinătate pentru vot la secție sau prin corespondență.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!