19 utilaje pentru ISU Neamț, din bani europeni

isu 02Prefectul judeţului a participat luni, 26 octombrie, la conferinţa de finalizare a proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă în condiţii de iarnă”. Proiectul a fundamentat asocierea, în anul 2007, a celor şase consilii judeţene din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est şi a vizat o serie de investiţii destinate îmbunătăţirii calităţii sistemului de intervenţii în situaţii de urgenţă. În total, s-au achiziţionat 134 de autospeciale şi ambulanţe: 16 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mărită; 26 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate medie; şase autospeciale de descarcerare grea; trei autospeciale de detecţie a materialelor de tip chimic, biologic, radiologic şi nuclear (CBRN); 16 autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă; 24 de ambulanţe de prim ajutor; şase ambulanţe de reanimare; şase şenilate, 24 de autofreze multifuncţionale şi alte autospeciale.

Judeţului Neamţ i-au fost alocate: trei autofreze, două autospeciale pentru descarcerare, şase autospeciale de stins incendii echipate cu accesorii de prim-ajutor şi descarcerare, o autoscară modernă cu nacelă, patru ambulanţe, două autospeciale cu funcţii multiple şi o autoşenilată, împreună cu un vehicul pentru transportarea acesteia. Aceste utilaje au însumat un procent de 15% din valoarea totală.

„Impactul acestui proiect asupra judeţului nostru va duce la optimizarea timpilor de reacţie în cazul intervenţiilor de urgenţă şi al celor specifice sezonului de iarna, respectiv efectuarea operaţiunilor de deszăpezire în flux continuu, obţinând timpi mai buni şi condiţii de trafic mai sigure”, a spus prefectul judeţului, Ioan Vlad Angheluţă.


COMENTARII

WORDPRESS: 0