Prima paginăSanatate

19 serii de bilete de tratament în acest an, prima de săptămâna viitoare

19 serii de bilete de tratament în acest an, prima de săptămâna viitoare

Dimensiune text

 

Pentru anul 2020, în unităţile de tratament balnear proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) va fi asigurat un număr maxim de 59.926 de bilete de tratament balnear, ce vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, informează Casa Județeană de Pensii (CJP) Neamț. La acest număr de bilete se vor adăuga biletele de tratament balnear contractate cu alți operatori economici interesați, cu respectarea legislației în materie de achiziții publice. Numărul de locuri contractate va fi anunțat după finalizarea procedurilor de licitație publică de către CNPP.

Numărul biletelor de tratament balnear pentru acest an şi modul de acordare, de distribuire şi de decontare a acestora au fost stabilite prin Hotărârea de Guvern nr.99/2020 privind acordarea prestațiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2020, prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice, publicată în Monitorul Oficial nr. 84 din 5 februarie 2020. Criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear pentru anul 2020 au fost aprobate prin Ordinul președintelui CNPP nr.347 din 5 februarie 2020.

Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (TBRCM) SA deţine complexuri balneare având o capacitate hotelieră totală de 3.139 de locuri de cazare pe serie, în 13 judeţe, asigurând tratamentul pentru diverse afecţiuni, în principal afecțiuni reumatismale, ale sistemului nervos, digestiv, cardiovascular, ginecologic și ale căilor respiratorii.

„Pentru a se înscrie în vederea obținerii unui bilet de tratament, potențialul beneficiar trebuie să depună la sediul casei teritoriale de pensii doar cererea tip – formularul aprobat prevăzut de Anexa nr.1 la Criterii (completat corect cu toate elementele prevăzute de document, necesare în vederea identificării solicitantului, opțiunilor acestuia și a categoriei de beneficiar), urmând ca restul documentelor să fie atașate cererii la momentul eliberării biletului. Conform informațiilor furnizate de CNPP, prima serie de tratament a anului 2020 va începe din data de 17 februarie 2020. Până la această dată, la nivelul CJP Neamț au fost înregistrate 2.830 de cereri de acordare a unui bilet de tratament balnear pentru anul 2020”, precizează comunicatul CJP Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0